"De Boer? Najgori trener! Uništio mi je snove..."
EPA

Bivši fudbaler Intera

"De Boer? Najgori trener! Uništio mi je snove..."

Nekadašnji turski reprezentativac Caner Erkin osuo je paljbu po Franku de Boeru.

U ljeto 2016. godine Erkin je napravio transfer karijere potpisavši za Inter, nadao se da će osvajati trofeje s Nerazzurrima, ali na kraju je Meazzu napustio bez ijedne odigrane utakmice.

Krivac za to je De Boer koji je ocijenio kako se Erkin ne uklapa u njegove planove, pa ga je, uostalom, ekspresno poslao na posudbu u Bešiktaš. 

"Transfer u Inter gledao sam kao veliki korak u karijeri, vjerovao sam da ću igrati, osvajati trofeje, biti omiljen među navijačima. Ali, sve se promijenilo kada je klub napustio Roberto Mancini. Na njegovo mjesto je došao De Boer čije ponašanje je bilo užasno. Ponašao se prema meni kao da sam tinejdžer koji je tek izašao iz omladinskog staža. To je bilo neprihvatljivo", rekao je Erkin.

Nastavio je...

"Od prvog dana nije računao na mene. Prvo me je izostavio sa kontrolnih utakmica, a onda mi nije dao ni da ravnopravno učestvujem u treninzima. Morao sam samostalno raditi. Mislim da se trudio da maksimalno manipuliše samo kako bih otišao. Ne znam drugi razlog."

Potražite više informacija na temu Serie A:

De Boer je dobio otkaz nakon samo pet utakmica i 85 dana u Interu. Danas ga navijači smatraju najgorim trenerom u historiji kluba.

"Svi su znali kakav je to čovjek, pa mi je i dalje nejasno kako je uopšte došao do kluba kao Inter. Slažem se sa Jonathanom Biabianyjem da je De Boer najgori trener u historiji kluba. Užasno je da mi je snove srušio čovek koji se tu zadržao svega dva i po meseca”, zaključio je Erkin koji i dalje nosi dres Bešiktaša.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GigantMostarski
Bio je dobar igrac al ko trener najveca prevara ikad, znaci ikad!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi