De Laurentiis: Gotovo je, Hamšik je otišao

Potvrdio predsjednik Napolija

De Laurentiis: Gotovo je, Hamšik je otišao

Dileme više nema, Marek Hamšik svoju karijeru nastavlja u Kini.

Iako se činilo se izjalovio transfer slovačkog nogometaša u Dailan Yifang, poslije mnogo peripetija Hamšik je potpisao ugovor prema kojem će za trogodišnju saradnju dobiti 27 miliona eura.

Da je sve završeno potvrdio je i prvi čovjek Napolija Aurelio De Laurentiis, koji je pritom Hamšiku poželio sreću i poručio da će mu vrata kluba uvijek biti otvorena.

"Hamšik je otišao. Da li je 'zbogom' ili 'vidimo se kasnije', ovisit će od njega, ali nadam se da ćemo moći da mu pružimo pravi pozdrav kada se kineska sezona završi. Želim mu sve najbolje, a vrata kluba su mu uvijek otvorena", poručio je De Laurentiis, prenose inostrani mediji.

Napoli će za Hamšika dobiti 20 miliona eura na ime obeštećenja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Hamšik je za Napoli nastupao 2007. godine i postao je igrač s najviše odigranih utakmica (407) i najviše postignutih golova (121) u dresu tima iz Napulja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi