Hamšikov odlazak u Kinu sada zavisi od Mertensa

Dalian Yifang želi i Belgijanca

Hamšikov odlazak u Kinu sada zavisi od Mertensa

E. Čaušević

Slovački fudbaler Marek Hamšik i dalje je član Napolija iako je prije nekoliko dana potvrđeno da ide u Kinu.

Hamšik je već trebao potpisati za Dalian Yifang, te je čak imao oproštajnu zabavu u Napulju, no onda se sve preokrenulo. Napoli je noć pred njegov odlazak u Kinu saopštio da se transfer stopira jer kineski klub nije ispoštovao dogovor oko plaćanja.

Dogovoreno je prvobitno da Dalian plati 18 miliona eura plus dva miliona eura bonusa, no onda su se predomislili i tražili da kroz rate plate Hamšika. To je naljutilo čelnike Napolija koji su odmah stopirali transfer i poručili da Hamšik trenutno ostaje u ovom timu.

Međutim, i dalje postoji mogućnost da Slovak do kraja mjeseca završi u Dalian Yifangu ukoliko kineski tim ispoštuje dogovor. No, sada se sve dodatno zakomplikovalo jer su Kinezi pokušali u transfer uključiti i Driesa Mertensa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oni su spremni daa plate oko 60 miliona eura za dvojac Napolija, te sada čekaju odgovor. Hamšik je otputovao u Slovačku gdje čeka rasplet situacije, dok nije poznato dali Mertens želi ići u Kinu. Novac je sigurno jedina stvar koja ga može privući jer mu Dalian nudi godišnju platu od čak 15 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi