De Laurentiis htio otjerati Ancelottija, ali su ga na kraju spasili advokati

Pogoršali se odnosi između njih

De Laurentiis htio otjerati Ancelottija, ali su ga na kraju spasili advokati

Endin Čaušević

Napoli večeras igra na svom terenu protiv Genove, ali u Napulju malo ko razmišlja samo o utakmici.

Prethodnih dana dešavali su se razni skandali u ovom klubu, a sve je počelo porazom od Rome. Predsjednik kluba Aurelio De Laurentiis donio je odluku o sedmodnevnom karantinu, no fudbaleri to nisu ispoštovali.

Nakon meča Lige prvaka protiv Salzburga igrači su otišli kućama, a potom su odbili trenirati. Fudbaleri Napolija tek su jučer odradili trening pred današnji meč na kojem je bilo dosta varnica jer su ih navijači prozvali plaćenicima.

Na udaru se našao i trener Carlo Ancelotti koji je navodno dao dozvolu igračima da napuste karantin. Zbog te odluke je De Laurentiis bio bijesan i spreman da uruči otkaz iskusnom italijanskom treneru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, kako piše La Gazzetta dello Sport na kraju su ga spasili Napolijevi advokati koji su objasnili De Laurentiisu da će bez obzira na sve morati platiti Ancelottiju veliku odštetu. De Laurentiis vjeruje da je Ancelotti izgubio povjerenje svlačionice i da pojedini igrači vode glavnu riječ.

Nakon 11 odigranih kola Napoli se nalazi na tek sedmoj poziciji sa 18 bodova. Napolitanci imaju već sada 11 bodova manje od lidera Juventusa i čini se da je bitna za Scudetto već izgubljena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi