Skandal u Napulju se ne stišava: Koji igrači Napolija su željeli tuči predsjednikovog sina?

I navijači su pokazali jučer svoj stav

Skandal u Napulju se ne stišava: Koji igrači Napolija su željeli tuči predsjednikovog sina?

Endin Čaušević
Teme:

Fudbaleri Napolija večeras igraju na domaćem terenu protiv Genove utakmicu 12. kola italijanske Serije A.

Međutim, atmosfera u ovom klubu je daleko od idealne nakon skandala koji su se dešavali tokom sedmice. Napoli je proteklog vikenda poražen u gostima protiv Rome (2:1), a potom je predsjednik kluba Aurelio De Laurentiis odredio sedmodnevni karantin.

Igrači Napolija su to poštovali nekoliko dana, ali su se nakon meča Lige prvaka protiv Salzburga uputili svi ka svojim kućama nakon čega je nastao haos u italijanskog klubu.

Fudbaleri ovog tima su odbijali da butu u karantinu, te čak nisu željeli trenirati nekoliko dana. No, konačno su Napolitanci odradili jučer trening pred Genovu na kojem im sigurno nije bilo nimalo ugodno.

Na treningu su navijači Napolija okačili parolu "Poštovanje", te su u nekoliko navrata skandirali igračima da su plaćenici. Italijanski mediji još uvijek pokušavaju otkriti ko je počeo štrajk od igrača, odnosno nagovorio ostale da ne idu više u karantin nakon meča Lige prvaka.

Tako Il Martino piše da je krivac svega bio Lorenzo Insigne koji je čak bio u sukobu sa sinom predsjednika Eduardom De Laurentiisom. Navodno, čak je Insigne htio da se tuče s sinom predsjednika zbog čega bi ga to moglo žestoko koštati, te će najvjerovatnije ostati bez kapitenske trake.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U sve to upetljao se i brazilski veznjak Allan koji je branio Insignea, te je počeo vrijeđati Eduarda. No, na svu sreću ostali su spriječili sukob između njih.

Italijanski mediji prenose da će Allan zbog toga ići na transfer listu, a da klub također sigurno napuštaju Dries Mertens i Jose Callejon kojima na kraju sezone ističu ugovori. Očekuje se da će De Laurentiis novčano kazniti sve igrače, a da li će se zaustaviti na tome ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi