De Ligt: Ponekad bih 'iskulirao' fanove, ali onda se sjetim Ronalda

Od Portugalca može mnogo naučiti

De Ligt: Ponekad bih 'iskulirao' fanove, ali onda se sjetim Ronalda

Holanđanin Matthijs de Ligt izjavio je kako vjeruje da u Juventusu može postati vrhunski defanzivac.

U torinski klub mladi De Ligt je došao ovog ljeta za više od 70 miliona eura, a nakon što je prvu utakmicu protiv Parme ogledao s klupe uslijedio je veliki broj kritika, što njega toliko i ne brine.

"Iznenađen sam kada vidim kritike što ne igram, to je dio procesa kroz koji mlad igrač mora proći, pogotovo ukoliko je u evropskom klubu najviše razine", rekao je De Ligt za De Telegraaf, pa dodao:

"Prije nego što sam došao imao sam dug razgovor sa trenerom Sarrijem. Rekao je što očekuje od mene i da će prvi mjesec biti period velikih promjena, što vrijedi za svakog fudbalera koji radi s njim. Što se mene tiče, shvatam kako sam svakim danom sve bolji i bolji."

Juventus je, kaže, drugi svijet u odnosu na Ajax.

"Radi se na taktici, disciplina je vrlo bitna. Sve se razrađuje do detalja. Vjerujem da ću uspjeti da napredujem još više."

Od pomoći mu je i to što u klubu ima vrhunske profesionalce kao Cristiano Ronaldo.

"Cristiano i ostale zvijezde koje su u Juventusu su savršeni učitelji. Pokazuju mi koliko se mogu poboljšati ukoliko vodim računa o svom tijelu."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na tome nije stao.

"Nevjerovatno je šta on proživljava i sa čime se sve suočava. To je 1000 puta teže od onoga što sam ja iskusio. Unatoč svemu, odvoji često vrijeme za svoje obožavatelje i to je za mene važna lekcija. Ponekad pomisliš: 'Nemoj sada', ali zaista je to tako mali napor koji ljudima može pružiti veliki užitak. Navijačima mnogo dugujemo", istakao je De Ligt koji je, podsjetimo, došao u Juventus iz Ajaxa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi