De Ligtu "prekipilo": Defanzivac uzeo telefon u ruke i nazvao budućeg trenera!

Odabrao narednu destinaciju

De Ligtu "prekipilo": Defanzivac uzeo telefon u ruke i nazvao budućeg trenera!

A. Čaušević

Uzimajući u obzir njegovu posljednju sezonu u dresu Ajaxa i talenat, klub koji angažuje Matthijsa De Ligta dobit će igrača za naredno desetljeće.

Talentovani štoper rođen 1999. godina se već sedmicama dovodi u vezu s prelaskom u Juventus, ali posao nikako da se okonča.

Zahvaljujući odličnom odnosu s Minom Raiolom Stara dama je pronašla zajednički jezik s kontroverznim agentom i holandskim reprezentativcem.

Po dolasku u Juventus De Ligt će zarađivati osam miliona eura s tim da ta cifra može narasti i na 12 miliona.

Prije nekoliko dana Ajax je odbio prvu ponudu Bianconera tešku ukupno 65 miliona eura, a ako je vjerovati izvještajima Sky Sporta 19-godišnjak je već odlučio gdje će nastaviti karijeru.

De Ligt je uzeo telefon u ruke te nazvao Maurizija Sarrija. Od svog budućeg trenera nije tražio zagarantovano mjesto u startnoj postavi, već nešto drugo.

Naime, raspitivao se o trenerskoj metodologiji iskusnog stručnjaka te tako pokazao veliki entuzijazam i želju da se priključi Bianconerima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na drugoj strani, Sarri je bio impresioniran mentalitetom De Ligta te je s njim već zakazao sastanak za nekoliko dana u trening kampu Continassa.

Juventus naredne sedmice počinje pripreme za novu sezonu, a plan je da možda i najbolji mladi igrač današnjice bude na raspolaganju Sarriju već na jednom od prvih treninga.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Hahaha. Daj ba ne serite više. Halo Sarri, šta mai?! Hahaha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi