De Rossi: Da mogu, te dvije utakmice bih ponovo odigrao
Dvije utakmice su ostale u posebno gorkom sjećanju legendarnom fudbaleru Rome

Ima preko 600 nastupa, ali za nekim žali

De Rossi: Da mogu, te dvije utakmice bih ponovo odigrao

Legendarni Daniele De Rossi je u karijeri odigrao preko 600 utakmica za Romu, ali dvije su mu ostale u toliko bolnom sjećanju da bi ih volio ponoviti.

U razgovoru za klupsku televiziju, De Rossi je priznao da nikada neće zaboraviti poraz od Sampdorije 2010. godine kada je Roma izgubila titulu, te onaj meč na Anfieldu iz polufinala Lige prvaka prošle sezone u kojem je Liverpool slavio sa 5:2.

"Kada bih mogao vratiti vrijeme, ponovio bih utakmicu Roma Sampdorija. Šta bih promijenio? Čuvao bih Pazzinija tokom cijelog meča. To je utakmica koja bi nam donijela veliku pobjedu koju smo zaslužili", rekao je De Rossi, te potom otkrio i drugu:

"Druga je protiv Liverpoola prošle sezone na Anfieldu. Tu utakmicu smo dobro počeli i uopšte nismo odigrali toliko loše kao što je na kraju pokazivao rezultat. On je bio baš bolan u odnosu na ono što smo pružili".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, 35-godišnji De Rossi sa Romom ima ugovor do kraja sezone i veliko je pitanje hoće li i naredne biti član kluba u kojem je proveo cijelu karijeru.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi