Defanzivac Atalante prijeti štrajkom: Želi transfer
Foto: EPA

Andrea Conti postigao dogovor sa Milanom

Defanzivac Atalante prijeti štrajkom: Želi transfer

U Atalanti su odbili prvobitnu ponudu Milana koji je za njihovog fudbalera Andreu Contija nudio 20 miliona eura, jer klub iz Bergama ne želi pristati na obeštaćenje manje od 30 miliona eura.

Ipak, mladi Conti je zbog toga odlučio klubu zaprijetiti štrajkom. Talentovani desni bek se trenutno nalazi na Evropskom prvenstu za igrače do 21 godine, gdje nosi dres reprezentacije Italije, a on je već čelnicima Atalante saopštio da je njegovo vrijeme u ovom klubu isteklo.

U Atalanti međutim ne žele tako lako prepustiti svog igrača Milanu, iako je Conti već dogovorio uslove ugovora sa Rossonerima.

Zbog ovoga je 23-godišnji defanzivac saopštio klubu da će preskočiti predsezonske pripreme ukoliko ga Atalanata ne pusti da ode u Milan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Andrea Conti iza sebe ima sjajnu sezonu u kojoj je u 33 utakmice u Seriji A postigao osam golova, te zabilježio četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi