Gasperini dobio novi ugovor u Atalanti

Nakon odličnih rezultata

Gasperini dobio novi ugovor u Atalanti

Italijanski trener Gian Piero Gasperini nagrađen je novim ugovorom u Atalanti. 

Atalanta igra sezonu iz snova. Ovaj simpatični klub, iz gradića nadomak Milana, trenutno se nalazi na petoj poziciji u italijanskom šampionatu i od sljedeće sezone će igrati u Evropu. 

Najveće zasluge za to pripadaju 59-godišnjem stručnjaku Gasperiniju, a to su propoznali i u Atalanti i odlučili  su ga nagraditi novim ugovorom do 2020. godine s opcijom produženja. Također, Gasperini je dobio i znatno bolje finansijske uslove u odnosu na prethodni ugovor. 

Gasperini je na kormilo Atalante stigao prošlog ljeta nakon što je prethodno vodio Genovu. Još je bio trener Palerma, Intera i Crotonea. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi