Dejan Joveljić, Zvezdino čudo od djeteta

Semberija rađa nove talente

Dejan Joveljić, Zvezdino čudo od djeteta

D. Vejo

Jović otišao, Joveljić došao. Uveliko se bruji o mladom šesnaestogodišnjem napadaču Dejanu Joveljiću koji svojim talentom postepeno stasava u sjajnog centarfora.

Delije ne moraju da brinu. Nedostatak Luke Jovića itekako će pokriti mladi napadač. Porijeklom iz Bijeljine koja bez premca stvara jedne od najtalentovanijih igrača na ovdašnjim prostorima, Joveljić se otisnuo u Beograd kako bi igrao za tim koji bodri do malih nogu. 

Pažnju na sebe skrenuo je u kadetskoj reprezentaciji Srbije koja je ostvarila plasman na EP u Azerbejdžanu. On je u posljednjem meču kvalifikacija sa Crnom gorom (2:0) zabio gol i upisao asistenciju čime je odmah privukao pažnju na sebe.

Mladi napadač Joveljić je odradio zimske pripreme sa A timom crveno-bijelih, te je potpisao profesionalni ugovor.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U kom pravcu će vrijeme odvesti ovog mladog centarfora ostaje da vidimo, a do tada pogledajmo neke od majstorija ovog rasnog talenta...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi