"Da nije izbio rat, Šuker bi potpisao za Crvenu zvezdu"

Ljupko Petrović se prisjeća

"Da nije izbio rat, Šuker bi potpisao za Crvenu zvezdu"

Srbijanski stručnjak Ljupko Petrović se u izjavi za tamošnje medije vratio u prošlost, kada je sa Crvenom zvezdom došao do titule prvaka Evrope.

Nesuđeni trener Sarajeva otkrio je da je Crvena zvezda 90-ih godina bila na pragu dovođenja velikih pojačanja, ali da je rat pokvario sve.

"Da nije bilo rata, siguran sam da bi Crvena zvezda nekoliko godina bila u vrhu evropskog fudbala. Imali smo sjajnu generaciju koja je zbog rata nestala sa scene", rekao je Petrović, koji je potom dodao da je svojevremeno na pragu potpisa za Zvezdu bio i legendarni Davor Šuker:

"Dragiša Binić i još neki stariji igrači bili su na odlasku, a mi smo počeli pregovore oko dolaska mlađih fudbalera kao što su Davor Šuker i Slaviša Jokanovića. Da nije bilo rata, Šuker bi zaigrao za Zvezdu".

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Davor Šuker je iz Dinama otišao u Sevillu, dok je Slaviša Jokanović iz Vojvodine prešao u Partizan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi