Agnelli odlazi, na njegovo mjesto dolazi velikan kojeg obožavaju navijači Juventusa?

Del Piero potencijalni nasljednik

Agnelli odlazi, na njegovo mjesto dolazi velikan kojeg obožavaju navijači Juventusa?

E. Škorić

Veliki Alessandro Del Piero jedan je od kandidata za novog predsjednika Juventusa, javlja Il Messagero.

Nekadašnji reprezentativac Italije i napadač Juventusa, koji radi trenutno kao analitičar na ESPN-u, mogao bi se vratiti u Torino i to kao predsjednik kluba.

On bi na mjestu predsjednika zamijenio Andreu Agnellija, koji je imao uspješan mandat u Juventusu, ali se našao na udaru navijača i javnosti zbog svojih stavova i zbog pristupanja Superligi.

Ne samo da je Agnelli prihvatio da Juve igra Superligu, nego je uz Florentina Pereza jedan od glavnih pokretača zatvorene lige koja je trebala da uništi postojanje UEFA-ine Lige prvaka.

Taj projekat srušio se u roku od 48 sati, a Agnellijeva pozicija visi u zraku. On ne razmišlja o ostavci, ali 27. maja će tokom sastanka dioničara kluba možda biti donesena odluka o njegovoj smjeni.

Del Piero nije jedini kandidat za predsjednika Juventusa. Dobro kotira i Alessandro Nasi, ali i neakdašnji trener Juventusa Marcelo Lippi.

Oglasi

Za Agnellija je spremno najveće poniženje u životu!

Andrea Agnelli je uz Florentina Pereza glavni krivac za neuspješnu pobunu najbogatijih evrospkih klubova koji grcaju u dugovima.

Predsjednik Juventusa i prvi čovjek Reala zajedno sa još 10 predsjednika drugih klubova su pookrenuli Superligu koja je u razmaku od 60-ak sati dožvijeli totalni fijaskog.

Ideja o ekskluzivnom i zatvorenom takmičenju za 15-ak nedodirljivih klubova je umrla prije nego što je zaživjela, a očekivano na udaru se najviše našao Agnelli.

Agnellija mnogi osuđuju zbog njegovog poteza, najviše Aleksandar Čeferin koji ga je nazvao lažovom i zmijom, dok ga ne štede i predsjednici ostalih klubova iz Serije A.

"Nikad u životu nisam vidio takve ljude. Agnelli je najveće razočaranje u mojem životu. Nikad nisam upoznao osobu koja toliko može lagati, to je nevjerojatno. Čuli smo se u subotu poslijepodne i rekao mi je da su to samo glasine i da tu nema ništa. Nakon toga mi je rekao da ćemo se čuti i onda je isključio mobitel. Pohlepa je očito toliko snažna da uništava sve ljudske vrijednosti", rekao je Slovenac.

Uoči utakmice Juventus - Parma u okviru Serije A za Agnellija su italijanski novinari Striscia La Notizia pripremili možda i najveće poniženje u dosadašnjem životu ovog 45-godišnjaka.

Naime, Agnelliju će biti dodijeljeno ogromno neslavno priznanje "Tapiro d'Oro" koje se inače u Italiji dodjeljuje igračima, trenerima i fudbalskim radnicima kada naprave veliku grešku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Koliko grešku je Agnelli napravio s idejom da pokrene Superligu možda i najbolje govori veličina "trofeja" koji je ispred centra Juventusa dovezen na mini kamionu.

Inače, nakon raskola u Superligi odmah se pojavila informacija da Agnelli napušta Juventus, ali tokom dana je stigao demant te će Italijan i dalje sjediti na kormilu Stare dame.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

GuiliDamou
Koliko puta vam treba ponoviti, porodica Agnelli je skoro 100 godina vecinski vlasnik Juventusa, ne moze njega niko smjeniti, covjeku moze samo dosaditi pa da postavi Del Piera...
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi