Del Piero preporučio igrača Allegriju: Pjanić nije toliko fizički dominantan

Hoće li ga poslušati Juve?

Del Piero preporučio igrača Allegriju: Pjanić nije toliko fizički dominantan

Legendarni fudbaler Juventusa Alessandro Del Piero poručio je da bi Emre Can bio pravi igrač za torinski klub.

Can je, imajući u vidu da mu na kraju sezone ističe ugovor sa Liverpoolom, postao tražena roba na tržištu i Juventus je samo jedan od klubova koji ga žele dovesti u januaru. 

Da je Juventusu potreban još jedan vezista Canovog kalibra uvjeren je i Del Piero, koji se također nadovezao i na našeg Miralema Pjanića za kojeg smatra da nije toliko fizički dominantan.

"Allegriju je potreban još jedan vezni igrač. Khedira je poznat po tome što je često povrijeđen, Marchisio se vraća, ali treba da prođe vremena da bude onaj stari, dok Pjanić nije toliko fizički dominantan", kazao je Del Piero, prenose inostrani mediji, dodavši:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Can iz Liverpoola bi bio idealan za Juventus. Mogao bi već u januaru da dođe, jer Juventusu treba neko kao on", smatra legendarni igrač Stare dame.

Del Piero je svojevremeno za Juventus odigrao 702 utakmice i postigao 289 golova. S Juventusom je osvojio pet Scudetta, Ligu šampiona 1996. godine, a navijači posebno cijene što je ostao u Torinu kad je Juventus igrao u Seriji B.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi