Paul Pogba iz bizarnog razloga ne igra protiv Freiburga
Paul Pogba je oduvijek imao problema s disciplinom, a posljednju grešku odlučio je kazniti trener Juventusa Massimiliano Allegri (Foto: EPA)

Allegri bez milosti

Paul Pogba iz bizarnog razloga ne igra protiv Freiburga

M. Šljivak

Torinski Juventus u duelu osmine finala Evropske lige večeras dočekuje Freiburg, a u ovom susretu na terenu u dresu Stare dame neće biti francuskog fudbalera Paula Pogba. Trener Massimiliano Allegri odlučio ga je izostaviti iz sastava jer je zakasnio na jučerašnji trening.

Paul Pogba je nedavno nakon nekoliko mjeseci čekanja konačno debitovao za Juventus. Francuz je trebao biti veliko pojačanje, no povrede su ga uništile, pa za sada torinski klub nema prevelikog značaja.

Iako tek treba da uđe u formu, Pogba večeras neće imati šansu za igru u meču Evropske lige protiv Freiburga. Trener Massimiliano Allegri odlučio je da ga ne pozove u ekipu za ovaj meč.

Razlog je nedisciplina. Francuz je jučer zakasnio na trening, a Allegri mu to nije želio oprostiti. Odlučio ga je kazniti i Pogba se večeras protiv njemačkog tima neće skidati.

Pogba je ove sezone nastupio tek u dvije utakmice za Bianconere. Mjesecima se oporavljao od povreda koje je imao i trebao je predstavljati veliko pojačanje za završni dio sezone.

Međutim, očigledno 29-godišnji Francuz još uvijek ima problema s disciplinom. To mu nikako ne ide u prilog i trener Allegri nema problem da ga skloni iz ekipe.

Oglasi

Paul Pogba u vjeri našao mir: "Sve su ovo iskušenja od Allaha, sve je ovo samo test"

Francuski veznjak često je propuštao utakmice zbog raznih problema, ali on smatra da su njegove povrede samo iskušenje od Allaha.

Paul Pogba iza sebe ima nekoliko teških mjeseci. Povrijedio se odmah po potpisu za Juventus i nije igrao mjesecima unazad.

Pogba smatra da su sva iskušenja koja ima došla od Boga. Veliki je vjernik i u vjeri nalazi mir.

"Proteklih nekoliko mjeseci su za mene bilio veoma izazovni. Alhamdulillah, sve je to od Allaha. To je sve test za mene. Što se više uzdižem sve sam bliže i bliže Allahu. Želi da sam mu blizu jer me voli. Alhamdulillah", rekao je Paul Pogba.

Pogba je u proteklom periodu ima dosta problema s bratom koji ga je ucjenjivao. Tražio mu je novac i bilo je tu žestokih prijetnji.

"Osjećam se privilegovano. Pogledajte samo gdje sam odrastao. Allah me u ovu poziciju postavio s razlogom".

"Kroz mnogo toga sam prošao u proteklih mjesec dana. Sve je to s razlogom. Allah me je testirao preko stvari koje najviše volim. On vas uvijek testira na slabostima", istakao je Pogba.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Podsjetimo, Pogba je prethodnih šest godina proveo u Manchester Unitedu, gdje su ga Bianconeri prodali za 105 miliona eura.

Ipak, nije Pogba blistao na Old Traffordu. Utopio se u sivilo Crvenih đavola, pa se ovog ljeta odlučio vratiti u Torino.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi