Zaboravite na navijače Eintrachta i Nou Camp: Pristalice Freiburga zauvijek obrukle Juvetove tifoze

Sramota za Bianconere

Zaboravite na navijače Eintrachta i Nou Camp: Pristalice Freiburga zauvijek obrukle Juvetove tifoze

A. Čaušević

Juventus je pobijedio Freiburg sa 1:0 u prvom susretu osmine finala Europa lige, ali su svi tifozi Stare dame pretrpjeli pravo poniženje na Allianz stadionu u Torinu. 

Stara dama već godinama ima problema sa organizovanim navijanjem na domaćem stadionu. Bivši predsjednik Andrea Agnelli je započeo rat protiv ultrasa tako što je zabranio unošenje raznih transparenata te izdao još neke smjernice koje su dovela do bojkota navjernijih pristalica Bianconera. 

Na Allianz stadiumu je postala normalna pojava da se čuje pjesma gostujućih navijača koji vrlo često znaju biti i glasniji.

Utakmicu protiv Freiburga je pratilo preko 40.000 gledatelja, od kojih je svega 2.000 bilo gostujućih i uspjeli su poniziti pristalice Stare dame.

Scene od prošle godine sa utakmice Barcelona - Freiburg kada su tribine Nou Campa bile u bijelom su obišle svijet, ali dojam je da su večeras navijači Juventusa još više poniženi.

Oglasi

Tokom cijelog meča navijači Freburga su dominirali na tribini, dok su pristalice Juventusa, njih oko 38.000, bili kao da su u pozorištu uz povremene aplauze ili skandiranje. 

Juventus je iz meča izašao kao pobjednik, dok su navijači izašli kao veliki gubitnici te večerašnja dešavanja sigurno neće proći nezapaženo u navijačkom svijetu. 

Ono što dodatno boli navijače Juventusa je činjenica da je gostujućim pristalicma dozvoljeno unošenje banera i transparenata. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tako su pristalice Freiburga u prvom poluvremenu izvisile parolu: "Juve go*no", što je jasna uvreda na račun Bianconera.

Domaći navijači su mogli samo posmatrati kako ih na taj način gosti iz Njemačke ponižavaju.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1574859714
Stalno citamo greske ovih sportskih novinara. Moze se desiti jedna,dvije ali stalno je bas amaterizam. Nije Barcelona Frajburg nego su igrali Barceloma Frankfurt. Citate li sta pisete??
1 0
Malivrag
Ova parola JUVE MERDA - Juve umro, nezz kako vi stručnjaci prevedoste u "Juve ****o"??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi