Jednoj legendi smrklo, drugoj svanjava: Rooney se vraća prvoj ljubavi?
Lampardu dani odbrojani, stiže Rooney?

Smjena trenera

Jednoj legendi smrklo, drugoj svanjava: Rooney se vraća prvoj ljubavi?

Eldar Ganibegović

Iako neki u njegovim godinama i dalje igraju fudbal na visokom nivou, Wayne Rooney je s 37 već skupio dosta iskustva kao trener i sada je blizu toga da preuzme klub iz engleske elite.

U januaru 2021. godine Wayne Rooney je okačio kopačke o klin i posvetio se trenerskom poslu.

Radio je kao menadžer u Derbyju u kojem je i završio igračku karijeru, da bi ljetos otišao put Amerike i preuzeo D. C. United. 

Sada engleski mediji pišu o mogućnosti da se vrati u domovinu i preuzme klub iz engleske elite. I to klub u kojem je ponikao.

Čini se da su Franku Lampardu dani na klupi Evertona odbrojani, a klub iz Liverpoola je spreman da ga otpusti.

Prva opcija zamjene je Wayne Rooney, koji bi prvo trebao da napusti američki klub.

Oglasi

Prepreka je to što ugovor Rooneyja s klubom iz MLS lige traje još godinu i po dana, pa ostaje da vidimo šta će se dogoditi.

Podsjetimo, Rooney je dijete Evertona iz kojeg je otišao u Manchester United 2004. godine gdje je postao apsolutna ikona.

Godine 2017. vratio se u Everton iz kojeg je otišao u klub koji sada vodi kao trener godinu dana kasnije, a jednu godinu je proveo u Derbyju prije penzionisanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako preuzme Everton, to će značiti da kao trener vodi treću ekipu za koju je igrao kroz igračku karijeru, te mu onda preostaje još samo Manchester United.

Everton je trenutno na 16. mjestu, sa samo 15 sakupljenih bodova nakon 18 odigranih utakmica, a vidjet ćemo da li im Rooney može pomoći da ostvaruju bolje rezultate. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi