Umoran od noći, slomljen od života, propao kao fudbaler, ali ima plan: "Želim na SP 2026. godine!"
Nekada sjajni veznjak cilja velike stvari u budućnosti (Foto: Instagram)

Nekada sjajni veznjak gleda u budućnost

Umoran od noći, slomljen od života, propao kao fudbaler, ali ima plan: "Želim na SP 2026. godine!"

Midhat Šljivak

Nekadašnja zvijezda engleskog fudbala Dele Alli (28) cilja nastup s reprezentacijom Engleske na Svjetskom prvenstvu 2026. godine.

Iako je daleko od stare slave i kvaliteta kojeg je imao dok je nastupao za Tottenham, vezista Evertona Dele Alli uvjeren je kako još uvijek može napraviti velike stvari.

Cilj posrnule zvijezde je odlazak na Svjetsko prvenstvo 2026. godine s reprezentacijom Engleske. Svjestan je da je to veliki izazov za njega jer je već godinama zbog stila života daleko od prave forme.

Sada je međutim spreman za povratak. Želi dokazati ljudima da još uvijek vrijedi.

"Na mom telefonu svaki dan zvoni alarm u 11 sati - Na podsjetniku piše Svjetsko prvenstvo 2026. godine", rekao je Dele za Sky Sports i navodi:

Oglasi

"Znam da će ljudi reći kako nisam igrao više od godinu dana, ali to je moj cilj. Znam svoje kvalitete", poručio je samouvjereni Alli.

Posljednji nastup fudbaler Evertona imao je u dresu Bešiktaša u februaru 2023. godine. Trenutno se oporavlja od povrede kuka, ali i drugih životnih stvari koje su ga slomile kao fudbalera u proteklim godinama, kada je potpuno izgubio tlo pod nogama.

"Težak je period iza mene, no sad uživam u procesu oporavka. Vidim svjetlo na kraju tunela nakon svih povreda. Morao sam biti strpljiv, imao osam dug period s povredama, dosta uspona i padova."

"Sve mi je ovo pomoglo da sazrijem kao osoba. Bolovi od povreda su nešto s čim ću se znati nositi kada se vratim na teren", rekao je Alli.

Oglasi

Sve je krenulo nizbrdo s Mourinhom

Sunovrat karijere Delea Allija krenuo je sa Joseom Mourinhom. Posebni je javno prozivao ovog fudbalera zbog njegove lijenosti, a on nije činio ništa da dokaže da je igrač za Posebnog.

Danas se Alli kaje zbog toga. Za to je kasno, no od karijere jednostavno ne želi odustati sa samo 28.

"Jedini krivac sam ja. Trebao sam biti na nivou zbog kojeg nikad ne bih doveo svoj status u ekipi u pitanje. Niko nije kriv osim mene. Rad s Mourinhom je nezaboravno iskustvo", rekao je engleski fudbaler.

Ovaj 28-godišnji veznjak ugovor s Evertonom ima do ljeta ove godine. Izvjesno je da neće ostati u klubu i sreću će vjerovatno potražiti negdje drugo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hoće li uspjeti da se vrati na nivo u kojem je bio sa Spursima, kada je bio jedan od najboljih igrača Premier lige i izboriti se za povratak u nacionalni tim, znat ćemo u narednih godinu dana.

Situacija za njega nije nimalo lagana. Potrebno je dosta truda i odricanja kako bi se vratio u dres Gordog Albiona u čijem dresu je odradio 37 utakmica uz tri postignuta gola.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Boja kože ima utjecaja na IQ...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi