Ronio suze, pričao o teškom djetinjstvu, a imao vozača do škole - "Sve što je izgovorio je laž"

Pokušao je prevariti cijeli svijet

Ronio suze, pričao o teškom djetinjstvu, a imao vozača do škole - "Sve što je izgovorio je laž"

Midhat Šljivak

Dele Alli je nekada važio za jednog od najboljih evropskih veznjaka. Igrao je Englez fenomenalno u dresu Tottenhama, ali uslijedio zaista težak pad u karijeri 27-godišnjak više nije ni sjena igrača od prije nekoliko godina. Alli je prije nekoliko dana došao u centar pažnje nakon intervjua s Garyjem Nevilleom u kojem je otkrio niz šokantnih detalja iz života. Međutim, njegovi rođaci tvrde da dosta toga što je rekao nije istina.

Dele Alli šokirao je javnost nevjerovatnim intervjuom od prije nekoliko dana. Kontroverzni fudbaler je kroz suze pričao o teškom djetinjstvu koje je imao, zlostavljanju, dilanju druge i mnogim drugim stvarima.

"Kad sam imao šest godina zlostavljala me mamina prijateljica jer je moja mama bila alkoholičarka, a onda su me poslali u Afriku da naučim disciplinu i onda sam vraćen kući."

"Sa sedam sam počeo pušiti, a onda sam sa osam počeo prodavati drogu. Jedna starija osoba mi je rekla da ne bi zaustavili klinca na biciklu pa bih se vozio uokolo s loptom, a ispod bih imao drogu."

"S 11 godina me s mosta objesio tip sa susjednog imanja. Sa 12 sam usvojen, ali od tada je bilo kao da me posvojila nevjerojatna porodica. Nisam mogao naći bolje ljude da učine ono što su učinili za mene. Ako je Bog stvorio ljude, to su bili oni, bili su nevjerovatni i puno su mi pomogli."

Oglasi

Ipak, član njegove porodice tvrdi da je Alli lagao i da je išao u najbolju školu u Nigeriji.

"Dele nikad nije bio usvojen. Sa sedam godina je išao u jednu od najboljih škola u Lagosu. Niko ga nije poslao u Afriku zbog discipline. To je notorna laž. Po njega je svaki dan dolazio vozač da ga vozi u školu", rekao je član porodice i dodaje:

"Imamo sve dokumente i fotografije Delea sa ocem. Neko mu je isprao mozak očigledno", poruka je neimenovanog člana porodice.

Govorio je i o njegovom ocu Kennyju. S njim je Dele proveo određeni period u Nigeriji.

"Kenny je upoznao Denise u noćnom klubu dok je tamo studirao. Otac mu je inžinjer i vratio se u Nigeriju s Deleom kada mu je bilo sedam godina."

Oglasi

"Keny ga je vodio gdje god da je išao. Radili smo naporno svaki dan da bismo biloi to što smo danas. Niko ga nije odveo u Nigeriju kao kaznu", istakao je član porodice.

Nakon što se oženio Kenny Alli je sina ostavio s mamom u Velikoj Britaniji kada je imao 11 godina, a on je zbog fudbala živio s porodicom Hickford koja ga je odgajala zajedno sa sinom Harryjem, koji mu je sada agent", istakao je član porodice Alli.

Majku je optužio da je bila alkoholičarka. I ona se javila i istakla je da ga je prepustila drugoj porodici jer nije imala sredstava za život.

"Rečeno je da sam alkoholičarka i da se zbog toga nisam mogla starati o njemu, a li to je laž. Htjela sam mu pružiti najbolje uslove kako bi ispunio san. Uvijek sam bila tu kada sam mu trebala", ističe Denise.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako je zaista Dele Alli lagao o svemu onda zaista ima nekih problema u glavi. On je ionako bio poprilično pogubljen u proteklih nekoliko godina i izgubio je dosta kada je fudbal u pitanju.

Alli je trenutno pod ugovorom s ekipom Evertona i vidjet ćemo kako će se snaći u svojoj drugoj sezoni na Goodison Parku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi