Ova je majka poznatog fudbalera i dozvolila je da ga muče kao dijete, sada plaća žestoku kaznu

Sve zbog alkohola

Ova je majka poznatog fudbalera i dozvolila je da ga muče kao dijete, sada plaća žestoku kaznu

Admin Čaušević

Neki roditelji znaju biti jako nemarljivi prema svojoj djeci, a kada njihovi potomci odrastu, postanu uspješni i bogati onda se kaju se prošlost i mole za povratak, to je i slučaj i sa jednom bivšom alkoholičarkom. 

Poznati engleski fudbaler Dele Alli je nakon godina šutnje otkrio šokantne detalje o svom djetinjstvu. Maltetiran je dok je imao šest godina, a usvojen je sa 12.

Majka Dele Alli je Denise Alli koja je bila domaćica. Kad je fudbal imao devet godina, s ocem se preselio u Nigeriju.

Ondje je proveo dvije godine u međunarodnoj školi prije nego što se vratio u Milton Keynes živjeti s majkom. Denise je Engleskinja i prije udaje se zvala Denise Finch.

Tijekom pojavljivanja u emisiji The Overlap s Garyjem Nevilleom Alli je govorio o svojim traumatičnim iskustvima iz djetinjstva.

Dele Alli ne želi ni da čuje za svoju biološku majku

"Kad sam imao šest godina zlostavljala me mamina prijateljica jer je moja mama bila alkoholičarka. To se dogodilo kad sam imao šest godina"

Oglasi

"A onda su me poslali u Afriku da naučim disciplinu i onda su me vratili nazad. Sa sedam sam počeo pušiti, a onda sam s osam počeo prodavati drogu."

Allijevoj biološkoj majci se sve vratilo kroz život. Nekoliko puta je apelovala za pomoć kroz britanske medije, negirala je da je bila alkoholičarka, ali poznati fudbaler i ne želi da čuje za nju.

Kehinde Alli je nigerijski biznismen, a zbog svega šta je prošao sa svojim ocem sadašnji fudbaler Evertona ne nosi očeveo prezime na dresu.

Denise i Kehinde više nisu zajedno, ali su se upoznali u noćnom klubu dok je on studirao na masteru na Univerzitetu De Montford.

Par je imao burnu romansu i vjenčali su se prije nego što su dobili sina Delea.

Nakon otprilike tri godine bračnih problema, Deleovi roditelji su se rastali, a Kehinde je sada u braku s nekim drugom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U dobi od 13 godina Dele se preselio u porodićnu kuću Alana i Sally Hickford nakon što se njegova biološka majka borila s problemima s alkoholom te ga ovaj par i usvojio.

Bila je 2016. godina kada je Dele odlučio promijeniti svoje ime na poleđini svog dresa za utakmicu iz Alli u Dele, zbog osjećaja da nema nikakvih dodirnih tačaka s prezimenom Alli.

Top Komentari

MaDaj
“ Kad je fudbal imao devet godina, s ocem se preselio u Nigeriju.” Sad je sve jasno, ja se godinama pitam gdje je fudbal u Bih, kad oni odselio u nigeriju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi