Najveća fudbalska propalica: "Propušio sam se sa 6, dilao sa 8, obješen na mostu s 12, a majka..."

Šokantna ispovijest

Najveća fudbalska propalica: "Propušio sam se sa 6, dilao sa 8, obješen na mostu s 12, a majka..."

Admin Čaušević

Mogao je biti naredni dečko od 100 miliona eura, ali sa 27 godina se smatra najvećom fudbalskom propalicom pošto mu je karijera krenula silaznom putanjom i upitno je da li će se ikad više vratiti na prepoznatljivi nivo.

Dele Alli je prije nekoliko godina kada je igrao za Tottenham bio jedna od najvećih zvijezda Premershipa i standardan reprezentativac Engleske.

Međutim, nizom spleta okolnosti i pogrešnih odluka nestao je sa fudbalske scene. Avantura u Bešiktašu je bila potpuni promašaj i turski klub ga je praktino protjerao zbog nediscipline.

Alli je odlučio da progovori o svom životu i može se reći da je iznio zaista niz šokantnih detalja i može se reći da je njegov život bio i više nego težak.

"Kad sam imao šest godina zlostavljala me mamina prijateljica jer je moja mama bila alkoholičarka, a onda su me poslali u Afriku da naučim disciplinu i onda sam vraćen.

Oglasi

"Sa sedam sam počeo pušiti, a onda sam s osam počeo prodavati drogu. Jedna starija osoba mi je rekla da ne bi zaustavili klinca na biciklu pa bih se vozio uokolo s loptom, a ispod bih imao drogu."

"S 11 godina me s mosta objesio tip sa susjednog imanja. Sa 12 sam usvojen, ali od tada je bilo kao da me posvojila nevjerojatna porodica."

"Nisam mogao tražiti bolje ljude da učine ono što su učinili za mene. Ako je Bog stvorio ljude, to su bili oni, bili su nevjerovatni i puno su mi pomogli."

"Dok sam živio s njima bilo mi je teško otvoriti im se jer sam osjećao da je njima lako riješiti me se."

Oglasi

"Kad sam se vratio iz Turske, saznao sam da trebam operaciju, psihički sam bio u lošem stanju i odlučio sam otići u modernu ustanovu za odvikavanje za mentalno zdravlje.

"Oni se bore s ovisnošću i traumama, osjetio sam da je vrijeme za mene. Ne može vam se neko reći da idete tamo, morate znati i sami donijeti odluku da li ići ili ne."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bio sam uhvaćen u lošem ciklusu i stvarima koje su mi nanosile štetu."

Alli je priznao da je razmišljao da se oprosti od fudbala kada je imao 24 godine, ali je odlučio nastaviti igrati. Ugovor s Evertonom mu traje do ljeta 2024. godine.

Top Komentari

Mostarac94
Jedan od najhinjavijih
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi