Italija ima tri kluba u četvrtfinalu, ali u jednom segmentu su još bolji

Liga prvaka na italijanski način

Italija ima tri kluba u četvrtfinalu, ali u jednom segmentu su još bolji

E. Ganibegović

Kompletirana je večeras osmina finala Lige prvaka, a najviše predstavnika među osam najboljih imat će Italija. Međutim, u jednom su segmentu još bolji.

Večeras se, nakon što je izbacio Eintracht, Napoli pridružio Interu i Milanu u četvrtfini finala Lige prvaka, te će tako Italija imati tri predstavnika u ovoj fazi takmičenja.

Dogodit će se to po prvi put od sezone 2005/06., a osim Italije, svoje predstavnike imat će i Portugal (Benfica), Španija (Real Madrid), Njemačka (Bayern) i Engleska (Manchester City i Chelsea).

Dominiraju Italijani po broju timova u četvrtfinalu. Zapravo, jedini italijanski tim koji je ove sezone ispao iz Lige prvaka je Juventus, koji je takmičenje nastavio u Evropskoj ligi.

Ipak, nije ovo segment u kojem su Italijani najbolji kada je u pitanju ovosezonsko izdanje Lige prvaka. O čemu se, zapravo, radi?

Italija će imati tri predstavnika u četvrtfinalu kada su klubovi u pitanju, no, ukoliko se do tada nešto spektakularno ne promijeni, imat će četiri predstavnika u vidu trenera.

Oglasi

Lucianu Spallettiju, Stefanu Pioliju i Simoneu Inzaghiju pridružio se Carlo Ancelotti, trener Real Madrida, koji je večeras izbacio Liverpool.

Žrijeb četvrtfinala održat će se u petak od 12 sati, a (sujevjerni) italijanski mediji napominju da je petak 17. za njih ekvivalent petku 13-om, te napominju da bi mogli loše proći. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za razliku od osmine finala, ovo je potpuno slobodan ždrijeb, tako da neće biti ograničenja ko može međusobno igrati, niti će biti nosioca.

Također, bit će ovo posljednji žrijeb Lige prvaka ove sezone, jer će odmah biti napravljen kostur do finala, te će se znati pobjednici kojih četvrtfinalnih duela će se sastati u polufinalu. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Catanzaro
Plus Roma i Juventus u evropskoj ligi te Lazio i Fiorentina u ligi konferencije. Sedam italijanskih klubova u zavrsnicama evropskih natjecanja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi