)
Delić: Gol protiv Sloge posvećujem navijačima
"Imali smo veliku podršku sa tribina, što je bilo i očekivano. Imao sam osjećaj kao da igramo u Gradačcu i puno su nam pomogli i navijači koji su nas bodrili tokom cijele utakmice"

Bek Zvijezde iz Gradačca

Delić: Gol protiv Sloge posvećujem navijačima

Edmir Škorić

Arnel Delić strijelac je jednog od dva pogotka Zvijezde u Simin Hanu protiv Sloge, u susretu u kojem su gosti iz Gradačca slavili s 2:1 i istakli ozbiljnu kandidaturu za plasman u Premijer ligu.

Na Banja Ilidži su prvenstvo otvorili pobjedom u Konjicu, a onda su iz utakmice u utakmicu redali dobre rezultate i nekako šutljivo se držali na vrhu, dok su svi već uveliko govorili da crveno-bijeli u nedostatku finansija ne mogu pored Sloge ili Olimpika "upasti" u društvo najboljih bh. klubova.

Na proljeće je Zvijezda startala s dvije pobjede. Prvo protiv Igmana u Gradačca u ludom preokretu u zadnjim minutama, a onda je odigrala hrabro u Simin Hanu, pa je novom pobjedom učvrstila prvo mjesto pred dva domaća susreta (Metalleghe i Slaven).

"Pa sigurno da je važna pobjeda u borbi za titulu, mada ima još da se igra, ali napravili smo dobar posao sa pobjedom kod direktnog konkurenta. Znali smo o kakvoj se ekipi radi. Pripremali smo se kroz sedmicu za utakmicu i tako smo je i odradili, postigli smo i gol u pravo vrijeme i puno nam je bilo lakše u drugom poluvremenu. Mogli smo zabiti još koji gol sa obzirom da smo imali par kontranapada, ali na kraju pobjeda je najbitnija", rekao je Delić za SportSport.ba.

Koliko ti znači pogodak protiv Sloge? Mora da je bilo baš uživanje primiti brojne čestitke poslije...

"Znači mi puno gol koji sam postigao i koji se ispostavio za pobjedu, što je najbitnije. Posvetio bih pogodak navijačima koji su nam bili dvanaesti igrač i puno nam pomogli. Bilo je puno čestitki, ali kao što rekoh - pobjeda je najbitija".

Šta Zvijezdu čini tako jakom i stabilnom, nekako sigurnom?

"Pa kao prvo što čini Zvijezdu tako dobrom jest i dobar rad šefa Nermina Šabića. Mi igrači radimo svoj posao i sve je dobro posloženo. Imamo dobru atmosferu i to je jedan od ključnih razloga ovog rezultata koji smo postigli do sada".

Podrška nije izostala, za očekivati je da i stadion Banja Ilidža bude pun narednih vikenda?

"Imali smo veliku podršku sa tribina, što je bilo i očekivano. Imao sam osjećaj kao da igramo u Gradačcu i puno su nam pomogli i navijači koji su nas bodrili tokom cijele utakmice. Nadam de se da će ih biti u još većem broju u narednoj utakmici i da ako Bog da svi zajedno dođemo do još jedne pobjede".

Kako ti se dopada u Gradačcu?

"Mislim da je Gradačac dobra sredina i za mlade igrače, što se vidi i na igrama naših mladih selekcija, a i igrača do 21 godine koji svaku utakmicu konkurišu za prvu postavu i mogu da napreduju u karijerama. Dobri su i uslovi i ozbiljan rad ljudi u klubu nas dovodi do ovih rezultata koje postižemo", zaključio je Delić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Delić je ljetos stigao u Zvijezdu iz Mladosti, a prošle sezone igrao je kao posuđen igrač u Rudar Kaknju. Kao lijevi bek igra sjajno u dresu Zvijezde, a u 15 nastupa dao je i jedan pogodak, upravo taj u Simin Hanu.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti