Delismajlović: Revizija poslovanja je moguća tek kada se završe svi istražni predmeti vezani za klub
Direktor Čelika upoznao je javnost o novčanim tokovima, te određenim istražnim radnjama koji se vode kada je u pitanju NK Čelik

Direktor NK Čelik

Delismajlović: Revizija poslovanja je moguća tek kada se završe svi istražni predmeti vezani za klub

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Večeras je na stadionu Bilino polje održana i press konferencija novog Upravnog odbora NK Čelik, koji je za kratko vrijeme napravio ogroman posao.

O finansijskim stvarima, odnosno kvartalnim izvještajima o novčanim tokovima nešto više je kazao direktor kluba Zlatan Delismajlović.

"Ja sam došao u klub na poziv UG "Robijaši 1988" Zenica čiji sam dugogodišnji član da pomognem klubu u vidu rukovodioca administrativne službe. Nedavno sam imenovan za direktora NK Čelik. Mogu biti ponosan što po prvi puta mogu prikazati finansijski dokument, odnosno kvartalni izvještaj o novčanim tokovima. Ovo nije finansijski izvještaj da ne bude zabune. Nakon 20 godina lošeg vođenja kluba mi ne želimo da se gađamo ciframa i da govorimo koliko smo dužni, jer to još ni sami ne znamo tačno. Mi smo saglasni sa temeljitom finansijskom revizijom kluba od strane renomirane i nezavisne kuće. Kao računovođa po struci, nama je potrebna dubinsku reviziju i povodom toga kontaktirali smo nekoliko ozbiljnih revizorskih kuća i nijedna još ne može to uraditi jer se vodi nekoliko istražnih radnji, odnosno izuzetoj dokumentaciji vezani za naš klub od strane Tužilaštva kantona i Federalnoj upravi policije", ističe Delismajlović.

U Tužilaštvu se vode predmeti kada je u pitanju NK Čelik i u interesu nove Uprave je da se to što prije riješi.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

"Trenutno se vodi pet istraga kada je u pitanju NK Čelik, to službeno znamo, kada su u pitanju dvije istrage znamo šta je predmet, ali nažalost ne smijemo dok se proces ne završi to javno objavljivati. Kada će se to desiti, odnosno riješiti je na nadležnim organima, mi smo stalno na usluzi Mup-u, Tužilaštvu, stojimo na raspolaganju kao nova Uprava i nadamo se da će se to što brže riješiti", kazao je Delismajlović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi