Da li će doći do komercijalizacije Bilinog Polja?

Očekuje se novi sastanak predstavnik NK Čelik i Uprave Grada Zenice

Da li će doći do komercijalizacije Bilinog Polja?

S. Mlaćo

Vodeći se odlukom Gradskog vijeća Grada Zenice od 16.07.2020.godine o provođenju procedure pronalaska partnera za komercijalizaciju imena stadiona “Bilino polje”, rukovodstvo NK Čelik danas je obavijestilo Upravu Grada Zenice da smo pristupili pripremanju međunarodnog tendera s ciljem realizacije te odluke.

Između ostalog navode da tu proceduru neće biti moguće nastaviti bez definisanja prava i obaveza NK Čelik Zenica i Grada Zenice o čemu su iste obavijestili dopisom od 13.10.2020.godine.

Sastanak se očekuje u što skorijem periodu.

 “Poštovani,

U vezi sa Vašim odgovorom od 18.09.2020.godine na naš dopis broj:558/20  kojim ste nas obavijestili o davanju saglasnosti o provođenju procedure za komercijalizaciju imena stadiona “Bilino polje”, ovim putem Vas obavještavamo da su službe sekretarijata NK Čelik Zenica razmotrile tu informaciju.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

S tim u vezi, obavještavamo Vas da smo pristupili pripremanju međunarodnog tendera s ciljem realizacije te odluke. Međutim, ovim putem Vas i obavještavamo da tu proceduru neće biti moguće nastaviti bez definisanja prava i obaveza NK Čelik Zenica i Grada Zenice o čemu smo Vas obavijestili dopisom od 13.10.2020.godine. Imajući to u vidu, molimo Vas da se očitujete po našem gorenavedenom zahtjevu o održavanju sastanka sa Gradonačelnikom Zenice kako bi se definisala ključna pitanja relevantnim sporazumom, provele odluke Gradskog vijeća Grada Zenice vezane za reprogram dugovanja NK Čelik Zenica i prihode od stadiona “Bilino polje” jer u suprotnom naše službe neće biti u mogućnosti da nastave sa procedurom međunarodnog tendera komercijalizacije imena stadiona.

Nadamo se da ćete nas izvijestiti o terminu sastanka po dopisu  od 13.10.2020. u što skorijem roku“, stoji u objavi na stranici NK Čelik, jesenjeg prvaka Kantonalne lige ZDK.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Neddim1
Dajte pitarima nek igraju na ovom stadionu, jer je teren na Kosevu blago receno u katastrofalnom stanju. Ne bi im bilo strano igrati domace utakmice u Zenici hehe
3 1
Zenicanin
Sa ovakvim gradonacelnikom moze doci samo do komercijalizacije asfalta po seoskim putevima, sirine 1.5m
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi