Dembeleov agent jutros nazvao čelnike Barcelone i iznenadio ih novom porukom

Situacija će se promijeniti?

Dembeleov agent jutros nazvao čelnike Barcelone i iznenadio ih novom porukom

E. Čaušević

Ousmane Dembele nalazi se u centru pažnje nakon što je odbio produžiti ugovor s Barcelonom.

Barcelona je u nekoliko navrata pokušala da ponudi Dembeleu novi ugovor, ali je on to odbijao jer je njegov agent tražio dosta više novca nego što mu Katalonci u ovom trenutku mogu ponuditi.

Ono što je zakomplikovalo situaciju jeste činjenica da je Dembele rekao Xaviju da želi da ostane, ali njegov agent Moussa Sissoko je nakon toga pričao drugačije.

Kada je postalo jasno da žele na ljeto otići iz Barcelone bez obeštećenja u klubu su odlučili da promijene svoj stav. Xavi je odmah poslao Dembelea na tribine i dobio je jasnu poruku da neće igrati do kraja sezone ako ne produži ugovor.

Barcelona je potvrdila da rade na tome da Dembelea prodaju do kraja ovog mjeseca i da je to jedino rješenje koje odgovara u ovom trenutku za obje strane.

Dembele se jučer oglasio i poručio je da ne može da šuti i sluša laži o sebi. Zamjerio je Xaviju što je igrao odmah nakon što se oporavio od koronavirusa bez da je odradio ijedan trening nakon toga.

Oglasi

"Pregovori postoje. To sam prepustio agentu, to je njegovo područje. Moj posao je lopta, igranje fudbala. Idem se fokusirati na najbitnije - pobjede", napisao je, između ostalog, Dembele.

Navodno, Barcelona je odredila cijenu od 20 miliona eura za Dembelea, a ukoliko ga prodaju pet miliona moraju platiti Dortmundu.

No, katalonski Sport objavio je danas da bi moglo doći do preokreta. Navodno, Dembeleov agent je nazvao klub i tražio sastanak u ponedjeljak kako bi raspravili o trenutnoj situaciji, te je poručio da njegov klijent nije još uvijek odustao od novog ugovora.

Kako navode mediji u Španiji Sissoko je postao svjestan da će ostati bez velikog bonusa koji je htio kada njegov igrač bude slobodan na ljeto, te sada pokušava nekako da izvuče cijelu situaciju koju je sam kreirao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Da li se Dembele predomislio oko novog ugovora, te da li će ostati u Barceloni saznat ćemo sigurno u narednim danima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Dembele je pravo pojačanje Reala ove sezone.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi