Dembeleov agent našao novi izgovor za odlazak iz Barcelone, Xavi će zbog toga biti posebno ljut

Počeo kritikovati i trenera

Dembeleov agent našao novi izgovor za odlazak iz Barcelone, Xavi će zbog toga biti posebno ljut

E. Čaušević

Ousmane Dembele još uvijek nije odlučio gdje će igrati naredne sezone.

Francuski reprezentativac s Barcelonom ima ugovor do kraja ove sezone i već je u nekoliko navrata odbio mogućnost da produži svoju saradnju.

Barcelona nudi Dembeleu novi ugovor, ali uz nešto manju platu nego što trenutno zarađuje. To se Dembeleu i njegovom agentu ne sviđa, te su čak tražili godišnju platu od 40 miliona eura što Barca ne može da ispuni.

U Barceloni su poručili Dembeleu da se zbog finansijskih problema ponuda neće mijenjati, te da ima vremena da razmisli da li će ostati u klubu.

Na udaru kritika našao se njegov agent Moussa Sissoko koji traži oko 15 miliona eura za sebe kao bonus ukoliko Dembele ostane u Barceloni, ali Katalonci su to odmah odbili.

Sissoko je odlučio da se oglasi i poručio je da stvar uopšte nije u novcu, ali je jasno da sada samo traži izgovore za činjenicu da Dembele očito ne želi da ostane u Barceloni.

Dembeleov agent sada je počeo spominjati i način na koji Xavi vodi ekipu, te je poručio da mu nije jasno zašto je francuski fudbaler igrao protiv Linaresa u Kupu kralja kada se tada tek oporavio od koronavirusa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kad je riječ o produženju ugovora, često se spominje samo novac. Ovdje se ne radi samo o novcu, već i o svakodnevnom upravljanju ekipom. U utakmici Kupa kralja protiv Linaresa, Ousmane je morao ući u igru bez da je trenirao s ekipom prije toga, upravo nakon što je tek prebolio koronavirus. To je stvarno teško za shvatiti", rekao je Sissoko.

Dembele je u dosadašnjem dijelu sezone za Barcelonu odigrao deset mečeva i zabio je jedan gol i dodao dvije asistencije. Većinu mečeva propustio je zbog povreda.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Xavi je već objasnio zašto je Dembele igrao u kupu, a agent bi se trebao baviti agentovim poslom a ne trenerskim. Pa Xavi je sam rekao prije dva dana da je Dembele bez ijednog treninga bio jedan od boljih na terenu. Ok ne ide ga dribling kao Viniciusa trenutno ali to je ta vrsta igrača, ako se strpe imat ce zvijezdu..
4 1
Krivaja Zavidovići
Umaženo derište. Trebaju ga poslati da trenira sa mladim timom, a onda najuriti. Drugi klubovi da su pametni da bojkotuju ovog igrača. Plačljivku koji je svako malo povređen, te uvređen, te bolestan je van svake pameti dati milione eura na godišnjem nivou...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi