BiH ostaje bez talentovanog napadača: "Rekli su mi da želi igrati za Češku"
Foto - Screenshot

Denis Alijagić mijenja reprezentaciju?

BiH ostaje bez talentovanog napadača: "Rekli su mi da želi igrati za Češku"

M. Šljivak

Omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine Denis Alijagić (18) u budućnosti će vjerovatno nastupati za reprezentaciju Češke Republike.

Ovaj 18-godišnji fudbaler igrao je za omladinske selekcije naše zemlje, ali kako je rođen u Pragu ima pravo nastupa za Češku.

Selektor juniorske reprezentacije Češke David Holoubek potvrdio je razgovore sa mladim fudbalerom i njegovim ocem.

"Zbog administrativnih razloga nije igrao za juniorsku selekciju u ovom prozoru. Još uvijek ne može igrati, ali radimo na tome", rekao je Holoubek i dodao je:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CKoyl_MAPGD/[/instagram]

"Razgovarao sam sa Denisom i njegovim ocem. Rekli su mi da on želi igrati za Češku. To ima smisla, rođen je u Pragu, ima državljanstvo i pasoš", saopštio je češki selektor.

[instagram]https://www.instagram.com/p/ByzopW2oQbW/[/instagram]

Holoubek se nada da će Alijagića imati na raspolaganju već u oktobarskim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a BiH je na dobrom putu da izgubi ovog talentovanog fudbalera.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CPlBYJOgk_9/[/instagram]

Denis Alijagić je član Slavije iz Praga, a za omladinske selekcije BiH nastupio je 12 puta i postigao je šest golova.

Top Komentari

Zgembic
Vicin dugogodisnji plan polako se ostvaruje. Mamicu vam hostaplersku svima u savezu.
12 0
King_Kenny
...pametno,vidio momak da se kod nas sve raspada,a u Ceskoj moze napredovati jer tamo omladinske reprezentacije vode treneri koji se biraju po strucnosti,a ne po nacionalnom kljucu...nije lud da ga ovdje upropastavaju razni Starcevici,Muse,Tulici i slicni anonimusi koji nisu loptu sutnuli u zivotu i jos mu traze pare kako bi zaigrao.
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi