Ćorić ide Dudićevim stopama? Na pomolu novi angažman i ulazak u (ne)moguću misiju

Bh. trener ima ponudu

Ćorić ide Dudićevim stopama? Na pomolu novi angažman i ulazak u (ne)moguću misiju · Saznajemo

A. Čaušević

Denis Ćorić je radio odličan posao na klupi GOŠK-a. Nedavno je odlučio da napusti kormilo Gabeljana, ali nije dugo čekao na novu ponudu i to iz inostranstva, tačnije iz Srbije.

Kako SportSport.ba saznaje Ćorić je glavni kandidat za preuzimanja Radnika iz Surdulice, trenutnog fenjeraša srbijanskog prvenstva te je u pravoj dilemi da li prihvatiti ponudu.

Radnik je u nizu od četiri uzastopna poraza koji su ga odveli na dno tabele te nakon 14 kola ima mizeran učinak od devet osvojenih bodova.

Ćorić je u prošlosti vodio Široki Brijeg i Posušje koje je uspio vratiti u Premijer ligu, ali je najbolji posao uradio s GOŠK-om. Prvo je superiorno izborio promociju u Premijer lige gdje su njegovi Lavovi imali odlične rezultate sa skromnim igračkim kadrom.

Slavio je GOŠK na Grbavici protiv Željezničara, remizirao sa Veležom u gostima te odigrao neriješeno sa Sarajevom na domaćem terenu.

Oglasi

Ipak, presudan je bio domaći meč protiv Veleža kojeg su Rođeni dobili sa 0:4 pa je Ćirić odlučio da digne sidro te napusti klupu 50 utalmica na klupi Gabeljana.

Ukoliko prihvati ponudu da preuzme Radnik jasno je da ga čeka teška misija opstanka u ligi, ali olakšavajuća okolnost je ta što se prvenstvo Srbije dijeli na grupe za prvaka i ispadanje pa su samim tim šanse za opstanak veće.

Inače, za Radnik iz Surdulice nastupa nekoliko poznatih lica bh. fudbalskoj javnosti. U pitanju su Nemanja Tomašević, bivši igrač Sarajeva i Tuzla Cityja, te Haris Hajdarević, dijete Željezničara i Petar Kunić, nekadašnji napadač Borca i Zrinjskog.

Posljednjih sedmica srbijansku javnost je zaludilo drugo renomirano trenersko ime iz Premijer lige. U pitanju je Feđa Dudić pa bi Ćorić mogao njegovim stopama.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Dudić je za kratko vrijeme preporodio Radnički 1923 te je ekipa iz Kragujevca trenutno hit u Srbiji. Sa tri vezana trijumfa probili su se u gornji dio tabele.

Zanimljivo da je i Dudić jedan dio svoje trenerske karijere proveo u GOŠK-u i to kada je bio na samom početku adaptiranja na posao šefa stručnog štaba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije