Dudić je 'načeo' legendarnog Rusa, vrata za novi posao otvorio je Nenadu Lalatoviću

Trenerske 'glave' redovno padaju u Super ligi Srbije

Dudić je 'načeo' legendarnog Rusa, vrata za novi posao otvorio je Nenadu Lalatoviću

S. Mlaćo

Karizmatični Nenad Lalatović uskoro bi se mogao vratiti na trenersku klupu. Lalatović će ostati u Srbiji, s obzirom da je glavni kandidat za klupu Spartaka iz Subotice.

Spartak je jučer potvrdio rastanak sa legendarnim Rusom Aleksandarom Kerzhakovom.

Kerzhakova je prvo 'načeo' bh. trener Feđa Dudić s obzirom da je prije dva kola Dudićev Radnički slavio kod Spartaka u gostima 3:1 i upisao nova tri boda te nastavio sjajnu seriju.

Bio je to svakako udarac za Sportak, a sve je kulminiralo u prošlom kolu kada je Spartak poražem an gostovanju kod Javora 2:1.

Četiri utakmice bez pobjede čelnici Spartaka nisu mogli oprostiti legendarnom Rusu, te su odlučili da je vrijeme za rastanak. Spartak je sada na 11. mjestu tablice.

Oglasi

"Fudbalski klub Spartak i šef stručnog štaba Aleksandar Kerzhakov, sporazumno su raskinuli ugovor. Desio se pad u posljednjih nekoliko utakmica i tim je upao u krizu iz koje nije uspio da se izvuče, neke kockice se nisu složile nakon čega su došli i lošiji rezultati. Aleksandar je izvanredan čovek i trener i ovim putem mu se lično zahvaljujemi na svemu učinjenom.

Svima u klubu nam je drago što smo sarađivali sa svjetskom fudbalskom legendom i žao nam je što saradnja nije potrajala duže. Želim mu puno sreće u nastavku karijere", naveli su iz Spartaka.

Odmah su počela povezivanja sa Lalatovićem koji je slobodan i sigurno neće 'izbjeći' situaciju da sjedne na klupu kluba iz Subotice.

Lalatović je posljednji angažman imao u ukrajinskog Zoryji, te nema sumnje da će privući dosta pažnje na terenima Super lige Srbije, a posebno će zanimljivo biti novinarima.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Gotovo na svakoj press konferenciji Lalatović bude itekako zanimljiv sagovornik, a često ga i isprovociraju pitanja novinara koja mu ne budu po ukusu. On je u Srbiji vodio Crvenu zvezdu, Borac Čačak, Vojvodinu, Čukarički, Mladost..., a jedan period proveo je i u Premijer ligi naše zemlje.

Bio je trener FK Borac Banja Luka, no nije se proslavio. Na kraju je avantura trajala veoma kratko i brzo je odlučio da napusti bh. klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti