Misimović najavio novo lice u reprezentaciji BiH: "U kontaktu smo, ali Kodro je taj koji odlučuje"

Stiže li novi napadač među Zmajeve?

Misimović najavio novo lice u reprezentaciji BiH: "U kontaktu smo, ali Kodro je taj koji odlučuje"

Admin Čaušević

Meho Kodro je danas zvanično predstavljen za novog-starog selektora reprezentacije BiH, a očekuje se da prvi spisak objavi u naredne dvije sedmice te će odmah morati zasukati rukave. 

Kodro će debi u drugom mandatu imati 8. septembra kada na Bilinom polju u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Zmajevi dočekati Lihtenštajn.

U prvoj izjavi za medije nakon imenovanja čuveni Mostarac je najavio da neće biti previše eksperimentisanja sa igračkim kadrom već da će mu prvenstveni cilj biti vratiti samopouzdanje kod igrača i dobiti podršku javnosti.

Proteklom periodu niz novih fudbalera je dobilo priliku da obuče dres Zmajeva, a u skoroj budućnosti bi isto moglo zadesiti i Harisa Tabakovića.

Oglasi

Tabaković je rođen u Švicarskoj, u prošloj sezoni je igrao odlično za Austriju iz Beča što mu je donijelo transfer u Herthu koja u aktuelnoj takmičarskoj godini igra u Cvajti.

Direktor reprezentacije BiH, Zvjezdan Misimović je najavio mogućnost da 29-godišnji golgeter uskoro obuće dres reprezentacije.

"U kontaktu sam s Harisom već duži period, pratio sam njegove i bivši selektor. Njegov fokus je bio na transfer, znalo se da će mijenjati sredinu", rekao je Misimović te nastavio:

"U kontaku smo i u dobrim razgovorima i on ima volju da igra za Bosnu i Hercegovinu. Sada je u novoj sredini i do njega je da se dokaže i pokaža te selektor Kodro odlučuje ko će biti pozvan."

Tabaković se našao u centru pažnje nakon što je svojim golom donio pobjedu Austriji nad Borcem u prvom meču 2. pretkola Konferencijske lige. Tada je izjavio da bi rado igrao i za BiH, ali i za Švicarsku.

"Srce mi kuca za obje države i igrao bih za onu koja me prva pozove. Reprezentacija je vrhunac karijere. Ako me neko pozove odmah ću doći", rekao je ovaj napadač.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Pozivanje Tabakovića za septembarski prozor kvalifikacija se čini kao nemoguća misija, a da li će do kraja godine obući dres Zmajeva najviše će zavisiti od njegovih igara u berlinskoj Staroj dami.

Top Komentari

Za ime boga molim Mehu Kodru da svoga sina Kenana Kodru ne gura u reprezentaciju BH, jer on nema veze sa fudbalom, Kenan Kodro ne zasluzuje da igra u reprezentaciji, Kenan Kodro je najveci promasaj.
3 2
Ecosport
Ako Kodro izbaci Dala i još par menadžerskih igrača, ja ću ga podržati. Ako to ne bude, i dalje ću tvrditi samo da smo menadžerska reprezentacija.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi