"Pala je" još jedna trenerska glava u bh. fudbalu!

Mujkić napustio Budućnost

"Pala je" još jedna trenerska glava u bh. fudbalu! · Zvanično

E. Ganibegović, foto: D. Kurbegović

Klubovi u Bosni i Hercegovini često mijenjaju trenere i to nije ništa novo, a danas je došao dan da i taj tim potraži novog šefa stručnog štaba.

Budućnost iz Banovića od danas nema šefa stručnog štaba nakon što je to mjesto odlučio napustiti Denis Mujkić.

Ovaj Tuzlak na svom Facebook profilu objavio je oproštajnu poruku i to dan nakon domaćeg poraza protiv Stupčanice iz Olova.

"Nakon blizu dvije godine lijepih momenata, dobrih rezultata, nekih novih klinaca... dođe vrijeme kada se putevi razdvajaju.

Hvala Upravi FK Budućnost na čelu s Adelom Lapandićem na ukazanom povjerenju, navijačima Ljumani Banovići 1989, igračima, trenerima, svim uposlenim u klubu na odličnoj saradnji", objavio je Mujkić.

Oglasi

Nakon blizu 2 god. lijepih momenata,dobrih rezultata,nekih novih klinaca... ,dođe vrijeme kada se putevi...

Posted by Denis Mujkic on Sunday, October 1, 2023

Ovaj stručnjak Budućnost je vodio od augusta 2022. godine do danas na 36 mečeva i ima omjer od 18 pobjeda, sedam remija i 11 poraza.

Budućnost ostavlja na petom mjestu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine nakon pet kola i to s 13 bodova koliko ima i četvrti Tomislav.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podsjetimo, Denis Mujkić je i kao igrač dijete Budućnosti u kojoj je 2005. godine započeo karijeri. Igrao je još za Jedinstvo, Slobodu i Novi Pazar prije povratka u Budućnost 2013. godine gdje je završio karijeru prošle sezone.

U devetom kolu Budućnost će gostovati u Hadžićima kod Radnika i vidjet ćemo ko će predvoditi ovaj tim s klupe. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi