Njemačka uhapsila bivšeg nogometaša zbog organizovanog kriminala, povezuju ga i s terorizmom

Deniz Naki priveden

Njemačka uhapsila bivšeg nogometaša zbog organizovanog kriminala, povezuju ga i s terorizmom

Edmir Škorić

Nogometaš koji je rođen u Njemačkoj, Deniz Naki, uhapšen je danas zbog navodnog upravljanja zločinačkom organizacijom u njemačkom gradu Aachenu.

Glasnogovornik tužiteljstva Aachena Jan Balthasar potvrdio je da su dvije osobe uhapšene zbog uspostavljanja zločinačke organizacije i da su oboje simpatizeri terorističke grupe PKK, navodi list Welt.

Njemačka državna policija sumnja da je zločinačka organizacija umiješana u iznudu i trgovinu drogom, kao i u financiranje PKK (Kurdinstanska radnička stranka) za koju se smatra terorističkom organizacijom.

"Trenutno ne možemo potvrditi da su financijska sredstva osigurana posebno za PKK. Ako se pronađe veza s PKK, Federalno tužiteljstvo će razmotriti taj događaj", rekao je Balthasar.

Rođen u Njemačkoj, Naki, Kurd, prethodno je igrao za FC St Pauli i SC Paderborn prije nego što je počeo da igra za neke turske timove.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prije tri godine u Turskoj je osuđen zbog podupiranja PKK "separatističkom i ideološkom propagandom".

Turska nogometna federacija (TFF) također mu je izdala doživotnu zabranu igranja nogometa u Turskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi