Hadžikadunić zaplakao pred kamerama: "Sada mi je jako teško pričati"

Težak momenat

Hadžikadunić zaplakao pred kamerama: "Sada mi je jako teško pričati"

E. Škorić

Dennis Hadžikadunić bio je jedan od najboljih fudbalera BiH večeras u Zenici u porazu od Ukrajine (1:2).

Hadžikadunić je bio u šesnaestercu Ukrajine kada je na asistenciju Dedića postignut gol. Činilo se da je defanzivac HSV-a postigao prvijenac, ali je ubrzo UEFA objavila da se radi o autogolu.

Bez obzira na to što mu nije pripisan gol, Hadžikadunić zaslužuje sve pohvale sjajnom igrom u odbrani, imao je nekoliko vrhunskih interevencija, ali nažalost je sve to na kraju bilo nedovoljno.

Ukrajinci su do 85. minute gubili 1:0, a onda dali dva gola u tri mintue i izborili finale baraža, pa će protiv Islanda igrati u utorak za plasman na Euro, a nama ostaje duel za prestiž sa Izraelcima na Grbavici.

"Bili smo blizu. Pet minuta prije kraja... Tako blizu, a ipak izgubili. Nemam riječi. Imamo potencijal, ali mi je sada jako teško pričati", kazao je vidno utučeni Hadžikadunić, pa je počeo da plače pred kamerama.

Kapiten Edin Džeko nije dao odgovor da li se oprašta od reprezentacije nakon još jednog neuspjeha.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ne zna, ne znam. Vruće glave ne bih da govorim ništa. Svi smo neočekivano tužni. Da se prespava, pa vidjećemo".

Tako je Džeko nakon utakmice protiv Ukrajine bio jako zagonetan i ko zna, možda je večeras bio posljednji nastup ovog sjajnog napadača u dresu reprezentacije BiH.

Top Komentari

Mustafa
Krivac za poraz je saboter Milosevic koji je namjerno izvukao najbolje igrace iz odbrane u namjeri da izgubimo Savo NOGAA l
0 5
user1675926959
Mustafa jesi gledao utakmicu???Kako namjerno kad su se Dedić i Ahmethođić povrijedili i morali izaći Po tebi trebali su igrati dok im se noge ne amputiraju
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti