Krvnik BiH postigao je gol iz penala kakav je svijet prvi put vidio!

Nevjerovatna sreća

Krvnik BiH postigao je gol iz penala kakav je svijet prvi put vidio!

E. Ganibegović

Parma je danas u sedmom kolu Serije B s 2:1 savladala Frosinone.

Domaći tim oba pogotka postigao je s 11 metara, dok je utješni gol za Frosinone zabio Luca Moro u 81. minuti utakmice.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela Parma dolazi do prednosti, a gol s 11 metara postigao je 26-godišnji Gennaro Tutino.

Šansu za igru na otvaranju drugog poluvremena dobija rumunski reprezentativac Dennis Man, a mjesto na terenu ustupio mu je Camara.

Samo sedam minuta kasnije Rumun se upisao u listu strijelaca i duplirao vodstvo svoje ekipe, a način na koji je to učinio je prosto nevjerovatan.

Riječ "nevjerovatno" često se koristi u novinarskom rječniku da se opišu neke situacije, no ova je definitivno takva i vjerovatno po prvi put viđena u historiji fudbala.

Oglasi

Naime, rumunski reprezentativac je uzeo zalet, šutirao s 11 metara, golman Turati je dobro procijenio njegov šut i odbranio ga, nakon čega se lopta odbija u stativu, zatim u prečku, pa opet u stativu i završava u mreži.

U videoprilogu ispod pogledajte ovaj nevjerovatan pogodak, kakav vjerovatno dugo nakon današnjeg dana nećemo vidjeti. 

Inače, Dennisa Mana je prije nekoliko dana dobro zapamtila i reprezentacija Bosne i Hercegovine s obzirom na to da je u pobjedi Rumuna od 4:1 protiv naše selekcije u 6. kolu Lige nacija postigao vodeći gol za svoju selekciju.

Također, treba spomenuti i to da je Man igrač koji bi vrlo lako mogao napustiti Parmu na polusezoni ili na kraju sezone, iako s italijanskim timom ima ugovor do juna 2025. godine, s obzirom na to da su brojni klubovi, pa čak i prvak Italije, zainteresovani za njegove usluge.

Promo

Top Komentari

user1647539682
Nikad se ovo nece vidit!!!! ****m vas u usta smrdljiva novinarska
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi