Za tri dana igramo s njima, no već danas Bosanac ima priliku da sruši Luksemburg

Salanović u dresu Lihtenštajna

Za tri dana igramo s njima, no već danas Bosanac ima priliku da sruši Luksemburg

Eldar Ganibegović

Bosna i Hercegovina za tri dana igra utakmicu protiv Luksemburga, no ovu selekciju već danas bi mogao srušiti jedan Bosanac.

Juni je rezervisan za završnicu Lige nacija i utakmice 3. i 4. kola kvalifikacija za EURO, a mečevi 3. u našoj grupi igraju se danas.

Naši Zmajevi od 20:45 gostuju kod Portugala, Slovaci kod Islanda, dok je prva utakmica upravo počela u 15 sati u kojoj Luksemburg dočekuje Lihtenštajn.

Luksemburg će biti naredni protivnik Bosne i Hercegovine kada u 4. kolu za tri dana dolazi na Bilino polje.

Međutim, već danas bi jedan Bosanac mogao srušiti ovu selekciju. U pitanju je krilni fudbaler Dennis Salanović.

Oglasi

Ovaj dečko porijeklom iz Bosne i Hercegovine čiji pasoš također posjeduje danas igra svoj 51. meč za Lihtenštajn, a do sada je postigao četiri gola.

Salanović igra u trećem rangu španskog fudbala za ekipu Talavere, što dovoljno govori o "kvaliteti" Lihtenštajna, te će ipak, ruku na srce, biti iznenađenje ako danas osvoje i bod.

Luksemburg je apsolutni favorit i na papiru i po kladionicama i očekuje se da stigne do prve pobjede u ovim kvalifikacijama, a vidjet ćemo koliko mogu Salanović i društvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Utakmicu u hotelu u Lisabonu sigurno prate i članovi naše reprezentacije, čekajući da Davide Massa večeras da znak za početak utakmice na Luzu. 

Top Komentari

Drakula
Buahahahahahhahaha glup tekst ko novinari. Pomest ce i nas luxemburg kamol ove šabane. aBd i Salanovic da uzme bod nasoj repki
0 2
Lakaka9
Da je Bosanac igrao bi za nas.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi