Luksemburg se ne šali: Na spisku se nalaze fudbaleri Mainza, Kolna, Borussije, Norwicha...
FOTO: EPA

Objavili spisak za junske akcije

Luksemburg se ne šali: Na spisku se nalaze fudbaleri Mainza, Kolna, Borussije, Norwicha...

Haris Zilić

U junskom ciklusu kvalifikacija za EURO 2024. godine fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine gostuje Portugalu 17. juna, a tri dana kasnije u Zenici dočekujemo ekipu Luksemburga.

Luksemburg nije više amaterska ekipa i trebamo ih ozbiljno shvatiti.

Na startu kvalifikacija u gostima su remizirali sa Slovačkom 0:0 i jasno dokazali da će tražiti svoje šanse za iznenađenje.

Luksemburžani su obajvili i spisak za junske akcije među kojima je i utakmica protiv Bosne i Hercegovine, prije toga će 17. juna igrati protiv Lihtenštajna, a 9, juna su zakazali i prijateljski meč protiv Malte što dovoljno govori o ozbiljnosti ove selekcije.

Najveća zvijezda reprezentacije Luskemburga je fudbaler Mainza 23-godišnji Leandro Barreiro koji je sa vrijednosti od deset miliona eura i najskuplji.

U timu je i napad Norwicha Danel Sinani, Mathia Olesen igra za Koln, Marvin Martins za Austriu Beč, golman Anthony Moris brani mrežu belgijskog Royale Uniona koji je u ovoj sezoni igrao četvrtinu finala Evropa lige, a trenutno su u borbi za titulu u Belgiji.

Oglasi

Ima tu i fudbalera koji igraju u Hansi, Ujpestu, AIK-u, CSKA Sofiji, Bastiji, New York Ciytu, a još jedan napadač Yvandro Sanches je član Borussije Monchengladbach.

Dakle i više nego ozbiljna reprezentacija i moramo se maksimalno fokusirati.

U taboru Luksemburga potajno i stidljivo su najavljivali iskorak u ovim kvalifikacijama.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Da li pod iskorakom pdodrazumjevaju borbu za EURO vdijet ćemo, ali sudeći prema prvom gostovanju u Bratislavi, itekako će imati svoje šanse.

Inače ukupna vrijedsnot selekcije Luskemburga prema transfermarktu je 28,3 miliona eura.

Top Komentari

Nije.bitno
Klubski jaci od nas
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi