Tuchel lično pozvao reprezentativca Hrvatske, ali transfer u Chelsea teško da će se dogoditi
Foto - EPA

Uzalud je sve

Tuchel lično pozvao reprezentativca Hrvatske, ali transfer u Chelsea teško da će se dogoditi

Midhat Šljivak

Londonski Chelsea uveliko traga za pojačanjima pred početak nove sezone u engleskoj Premier ligi.

Plavci sa Stamford Bridgea uspjeli su ovog ljeta u svoje redove dovesti Kalidou Koulibalyja iz Napolija i Raheema Sterlinga iz Manchester Cityja, no za ovaj klub prijelazni rok još nije završen.

U Londonu će vjerovatno biti još odlazaka i dolazaka. Bivši će vjerovatno biti Marcos Alonso i Cesar Azpilicueta, a menadžer Thomas Tuchel pokušava pronaći adekvatne zamjene.

Jedan od igrača koje njemački trener želi u svom timu je reprezentativac Hrvatske Joško Gvardiol. Ovaj 20-godišnji defanzivac velika je Tuchelova želja i on je odlučio sam da pokuša završiti transfer.

Tuchel je prethodnih dana lično razgovarao s Gvardiolom. Sopštio je fudbaleru RB Leipziga planove kluba za budućnost i predstavio mu je kompletan projekat i smjer u kojem klub želi ići.

Oglasi

Međutim, teško da će Chelsea do kraja ovog prijelaznog roka uspjeti da dođe do sjajnog defanzivca. RB Leipzig još uvijek ne želi prodati Gvardiola i to su jasno poručili svim zainteresovanim stranama.

Hrvatski fudbaler ima tržišnu cijenu od 35 miliona eura. Ipak, jasno je da će klub koji ga bude htio jednostavno morati da izdvoji mnogo više novca, vjerovatno cifru koja će prijeći 50 miliona eura.

Pokušao je Chelsea odobrovoljiti rukovodstvo njemačkog tima zanimljivom ponudom. Davali su im Tima Wernera u predloženoj razmjeni, no ponuda je odbijena i Gvardiol za sada ostaje u Njemačkoj.

Joško Gvardiol je član RB Leipziga od 2020. godine, ali se klubu pridružio godinu dana kasnije nakon posudbe u Dinamu u čijim redovima je i ponikao.

Ukupno je za njemački tim odigrao 46 utakmica u prošloj sezoni i postigao je dva gola. Ipak, ratnički stil igre i veliki kvalitet kojeg posjeduje, privukli su brojne velikane i RB Leipzig će imati šansu da dobro zaradi na prodaji ovog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored Chelseaja Gvardiol se ranije povezivao i s Manchester Cityjem. Navodno ga je Pep Guardiola vidio kao idealnog za lijevu stranu odbrane Građana, ali do transfera nije došlo.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi