Depay novi rekorder Oranja: U leđa mu gledaju velikani nizozemskog fudbala
FOTO: EPA

Fudbaler Barcelone brilljira

Depay novi rekorder Oranja: U leđa mu gledaju velikani nizozemskog fudbala

H. Zilić

Napadač Barcelone Memphis Depay (27) postao je novi nizozemski rekorder.

Oranje su u šestom kolu kvalifikacija grupe G deklasirali Tursku sa 6:1, a briljirao je upravo Depay koji je postigao hat-trick.

Ovim golovima Depay je postao najefikasniji nizozemski fudbaler u jednoj kalendarskoj godini, a iza sebe ostavio je legende poput Kluiverta, Huntelaara, Van Persiea.

Depay je u 2021. godini za reprezentaciju dao 12 golova. Isti broj golova u jednoj kalendarskoj godini ima i legendarni Patrick Kluivert, ali Depayu je trebalo devet, a Kluivertu 11 mjeseci za taj podvig.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Memphis Depay je za reprezentaciju Nizozemske skupio ukupno 70 nastupa i postigao 30 golova. Bio je i efikasan u mlađim selekcijama Oranja za koje je skupio 41 nastup i postigao 18 golova.

Top Komentari

Sanagoal
Šta je on oro kad je rekorder oranja?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi