Barcelona i Liverpool prave savršenu razmjenu u januaru

Dobro za obje ekipe

Barcelona i Liverpool prave savršenu razmjenu u januaru

E. Oštraković

Savršena zimska razmjena priprema se između dva velika evropskog nogometa.

Radi se o Liverpoolu i Barceloni, koji bi mogli odraditi sjajan posao koji bi oba tima na kraju ostavio itekako zadovoljna.

Tako bi Roberto Firmino trebao preći u Barcelonu, dok bi put Liverpoola krenuo trenutni napadač tima iz Španije, Memphis Depay.

Oba nogometaša nalaze se u posljednjoj godini ugovora, te su šanse da dobiju produžetak gotovo nikakve, što ovu razmjenu čini još logičnijom.

Depay je već na ljeto tražio izlaz iz Barcelone, ali je na kraju morao ostati barem do januarskog prijelaznog roka, a slična je bila situacija i sa Firminom u Liverpoolu.

Firmino bi tako u Barcelonu stigao kao alternativa za Lewandowskog, a u korist mu ide i činjenica da Xavi mnogo voli njegov stil igre.

Sa druge strane Depay nikako ne uspjeva da se nametne kod Xavija, ali bi sigurno pojačao konkurenciju kada su napadačke opcije u pitanju kod Kloppa u Liverpoolu.

Dolaskom Nuneza jasno je da Firmino nema dugoročnu budućnost u klubu, a sigurno da ga ne žele izgubiti bez bilo kakve zarade.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovo je možda i najbolje rješenje za obje strane, posebno jer Depay ima tri godine manje od Firmina, pa bi njihove uloge u klubovima bile itekako logične.

Na kraju ostaje nam da sačekamo januar i vidimo da li će se ova razmjena ostvariti.

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...ne vidim potrebu za ovim,jer Liverpoolu treba dobar veznjak,a Depay se i nije bas proslavio ni u Manchesteru ni u Barceloni...jedino ako Firmino odbija produzenje ugovora onda ok,a sto se igrackih kvaliteta tice Firmino je za ovog izmislio fudbal...
2 2
Jasminn
Liverpul ima poluspiceve i krilne napadace, ako im ode Firminjo treba im spic. Depay nije spic igrac, probao je to biti prosle godine u Barceloni i nije nista uradio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi