Derbi u Gračanici, GOŠK gostuje u Tešnju

Prva liga Federacije Bosne i Hercegovine

Derbi u Gračanici, GOŠK gostuje u Tešnju

E. Oštraković

Za vikend se igraju utakmice 11. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Derbi kola igra se u Gračanici gdje prvoplasirani Olimpik, koji je ujedno jedina ekipa bez poraza gostuje kod Bratstva.

Bratstvo je u posljednje dvije utakmice doživjelo dva poraza, oba na strani. Igrale su Gračanlije dobro, ali nisu imali sreće da uzmu niti jedan boda u ta dva susreta. Sa druge strane u posljednje dvije utakmice Olimpik je odigrao neriješeno u Banovićima, te je kod kuće savladao ekipu TOŠK-a.

Jako dobra utakmica očekuje nas i u duelu TOŠK-a i GOŠK-a. GOŠK je prvi pratioc Olimpika, za kojim kasne četiri boda. Sa druge strane TOŠK se trenutno nalazi na osmom mjestu sa 16 osvojenih bodova, te bi se u slučaju pobjede, te eventualnog kiksa Olimpika ravnopravno mogao uključiti u borbu za sami vrh.

Rudar iz Kaknja u posljednje vrijeme igra sjajno. U pet posljednjih utakmica imaju jedan remi, jedan poraz, te tri pobjede. Oni će u 11. kolu na gostovanje kod Čapljine, koja također u dosadašnjem dijelu prvenstva ne igra tako loše.

U Goraždu će se sastati petoplasirani domaćin, te ekipa koja se nalazi jednu poziciju ispred, a to je Igman. Sigurno je da će obje ekipe imati veliki motiv da ostvare pobjedu na ovom susretu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Travnik će nakon pobjede protiv Goražda na gostovanje u Bihać. Tamo ih čeka Jedinstvo koje je u prošlom kolu ostvarilo pobjedu na gostovanju kod Slavena u Živinicama.

Budućnost će novu pobjedu tražiti na domaćem terenu protiv Orašja koje polako diže formu. Metalleghe na svom terenu dočekuje Radnik iz Hadžića, dok Zvijezda u kantonalnom derbiju na svom terenu dočekuje Slaven.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti