Olimpik još uvijek bez poraza, GOŠK ne odustaje

Prva liga FBiH

Olimpik još uvijek bez poraza, GOŠK ne odustaje

E. Oštraković

Proteklog vikenda odigrano je 10. kolo Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Bodovna razlika između dvije prvoplasirane ekipe, Olimpika i GOŠK-a, ostala je četiri boda i nakon ovog kola.

Upravo Olimpik je u derbiju kola na svom terenu dočekao TOŠK. Domaća ekipa je odigrala jako dobru utakmicu, te su upisali novu pobjedu.

GOŠK je u vrlo teškoj utakmici ostvario pobjedu protiv Budućnosti iz Banovića. U utakmici u kojoj je viđeno pet golova, GOŠK je ostvario pobjedu od 3:2 i tako ostao na četiri boda zaostatka za Olimpikom.

Pobjedom protiv Bratstva na treće mjesto izbila je ekipa Rudara. U sjajnoj utakmici gosti su voddili dva puta, ali su na kraju ubjedljivo poraženi. Na kraju je bilo čak 5:2 za ekipu Rudara.

Na četvrtom mjestu nalazi se ekipa Igmana iz Konjica. Oni su na domaćem terenu odigrali sjajnu utakmicu, te su upisali pobjedu protiv Čapljine. Nakon ovog poraza nogometaši Čapljine pali su na sedmo mjesto.

Porazom u Travniku igrači Goražda pali su sa druge pozicije na peto mjesto. Zato je ekipa Travnika nakon ove pobjede napredovala na šesto mjesto.

Zvijezda je sa novim trenerom odigrala neriješeno na gostovanju kod Radnika u Hadžićima, te je ostala na devetoj pouiciji, dok je Radnik pao na posljednju poziciju.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Orašje je sa pet komada u mreži ispratilo ekipu Metalleghea iz Jajca, te su sada četrnaesti na tablei, dok je Metalleghe jednu poziciju ispred.

Slaven je doživio neugodan poraz na domaćem terenu u Živinicama, a bolji od njih bili su igrači Jedinstva. Slaven se sada nalazi na 12. mjestu, dok je Jedinstvo jedanaesto na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi