Derbi za koji žive: Njemačka bruji o transparentu navijača St. Paulija

Mrze i ponedjeljak i HSV

Derbi za koji žive: Njemačka bruji o transparentu navijača St. Paulija

E. Škorić

St. Pauli i HSV igraju veliki hamburški derbi u okviru 6. kola 2. Bundeslige, a domaćin ima 2:0.

Veliko rivalstvo vlada između St. Paulija i HSV-a, koji su nakon dugo godina ponovo u istom rangu, pa je večerašnji susret privukao veliku pozornost kompletne regije.

Čak 3.000 navijača HSV-a u korteu je krenulo prema stadionu St. Paulija uz velike policijske pratnje, a tamo ih je dočekalo desetine hiljada 'nabrijanih' navijača St. Paulija.

Transparent na kojem piše: "Ponedjeljak? HSV?" uz smajli koji povraća obilježio je meč, baš kao i velika bakljada domaćih navijača, koji naprosto žive za ovakve momente, ali koji su i protiv utakmica ponedjeljkom i protiv rivala iz susjedstva.

Sve im ide u prilog, pošto St. Pauli vodi 2:0 protiv HSV-a, a meč je u toku.

HSV će ostati iza Stuttgarta na drugom mjestu s 13 bodova ako se ništa ne promijeni u zadnjih desetak minuta meča, dok će St. Pauli doći na deseto mjesto sa osam bodova.

Top Komentari

AmaRam4
e mi da imam para kao oni s**** bi se ganz Welt
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi