Derbiji River - Boca bit će još posebniji: "On je naše dijete, važno je da želi da dođe"

Higuain se vraća?

Derbiji River - Boca bit će još posebniji: "On je naše dijete, važno je da želi da dođe"

E. Škorić

River Plate, poput gradskog rivala Boce Juniors, planira da u tim pozove jednu od legendi.

Boca je uspjela dovesti Carlosa Teveza, svog nekadašnjeg igrača koji je imao izuzetne godine u evropskom nogometu, a River planira da napravi sličan bum sa svojim nekadašnjim igračem.

U pitanju je Gonzalo Higuain, napadač Juventusa, čiji bi povratak nedvojbeno izazvao ogromnu euforiju među vatrenim pristalicama Rivera.

Higuain je dijete Rivera, iz kojeg je 2007. godine otišao u Evropu i igrao za Real Madrid, Napoli, Chelsea, Milan i sada je član Juventusa.

Ipak s obzirom da ima 32 godine i ne baš najčistiju sliku u Torinu, nije nemoguće da se vrati u redove Rivera. Trenutno Argentinac živi u Buenos Airesu kako bi pomgao smrtno bolesnoj majci, a u međuvremenu je posjetio Riverov stadion i družio se s ljudima iz kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njegov ugovor s Juventusom vrijedi do 2021. godine , a Riverov direktor Enzo Francescoli otvoreno je priznao da postoji velika želja za Higuainov povratak.

"On će donijeti odluku. On želi ispoštovati svoj ugovor s Juventusom, tako da o tome možemo razgovarati kasnije. Naravno, on je za nas vrlo važan igrač, ali važno je da želi doći k nama. Čekat ćemo, ali uvijek će biti lijepo vidjeti ikonu Rivera koja se želi vratiti. Za nas je Higuian vrlo važan igrač otkad je odrastao u ovom klubu, a njegov je otac igrao i za River. No, neka sam odluči šta će".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti