"Derby della Lanterna" završen bez pobjednika, Piatek konačno pogodio
Bio je ovo 97. derbi između Genove i Sampdorije. Genova je ostala na 24 pobjede, Sampdoria na 37, a ovo je bio 35. remi.

Genova i Sampdorija podijelili bodove

"Derby della Lanterna" završen bez pobjednika, Piatek konačno pogodio

Fudbaleri Genove i Sampdorije podijelili su večeras bodove na Luigi Ferraris stadionu u derbiju "della Lanterna' odigravši meč bez pobjednika (1:1). 

Obje ekipe su u susret 13. kola Serije A ušle s nizom od tri uzastopna poraza, a onaj u najvećem derbiju bi sigurno imao posebnu težinu.

Ipak, na kraju ni jedni, ni drugi, nisu produžili rezultatsku krizu, niti su izašli iz nje. Ali, svoju golgetersku krizu je večeras uspio da prekine napadač Genove Krzysztof Piatek koji je zatresao mrežu Sampdorije u 17. minuti i to s penala. Treba reći da je prije toga formalno gostujuća ekipa povela golom Quagliarelle u 8. minuti.

Sampdorija nakon ovog remija ostaje na 12. poziciji sa 16 osvojenih bodova, dok je Genova mjesto ispod sa bodom manje.

U narednom kolu Sampdoria na istom stadionu dočekuje Bolognu, dok će Genova u goste Torinu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi