Deschamps čupa kosu kada bira prvu postavu: Igrački kadar koji on ima nema niko!

Francuzi su definitivno najjači na svijetu

Deschamps čupa kosu kada bira prvu postavu: Igrački kadar koji on ima nema niko!

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didier Deschamps već godinama unazad ima najbolji mogući izbor igrača.

Ipak, ono što trenutno ima na raspolaganju je zaista nevjerovatno i čini se da su Francuzi nadmašili sami sebe.

Deschamps na svakoj poziciji ima barem po pet vrhunskih evropskih igrača pa je pred svako okupljanje reprezentacije na mukama koga pozvati. A, da ne govorimo tek u kakvim je mukama kada je u pitanju odabir početkih 11 prije svakog meča.

Kada govorimo o poziciji golmana, tu je mjesto rezervisano za Hugu Llorisa, ali Deschamps i pored njega ima nekoliko vrhunskih golmana. Izdvajaju se Areola, Maignan, Mandanda i Lafond.

U odbrani, računajući samo stopere, Deschamps ima nestvaran izbor. Samo dvojica mogu početi meč, a kandidata je i previše. Laporte, Varane, Umtiti, Zouma, Lenglet, Kimpambe... To su samo neka od imena. Na bekovima za tim konkurišu Hernandez, Digne, Mendy, Kurzawa, Pavard, Sidibe, Dubois...

Ipak, najveća konkurencija je definitivno u veznom redu i napadu. Pogba i Kante su sigurno najveće zvijezde veznog reda, ali igrači poput Tolissoa, Matuidija, Sissoka ili Rabiota svakako zaslužuju igrati prvu postavu.

Ofanzivni dio tima je rezervisan ipak za one najveće zvijezde. Griezmann i Mbappe predvode ovu listu u odsustvu Benzeme koji već godinama ne dobija poziv, a osim njih dvojice Deschamps ima pravo na krilnim i napadačkkim pozicijama birati neke od sljedećih igrača: Coman, Lemar, Martial, Lacazette, Ousmana Dembele, Fekir, Payet, Thauvin...

Selektor Deschamps je na najbolji mogući način iskoristio ove fudbalere obzirom da je od njih sastavio tim koji je prošle godine postao prvak svijeta, a narednog ljeta će svakako napasti i evropsku titulu.

Inače, reprezentacija Francuske večeras u kvalifikacijama za EURO igra protiv Andore.

Promo

Top Komentari

kenan225
nestvarno izgleda
4 1
zvjezdan10
najjače od svega da je giroud prva špica
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi