Novinari su pitali Deschampsa da li će zvati nekoga umjesto Benzeme, on je odgovorio jednom riječju

Razočarao mnoge nogometaše

Novinari su pitali Deschampsa da li će zvati nekoga umjesto Benzeme, on je odgovorio jednom riječju

E. Oštraković

Sinoć je objavljena vijest da najbolji fudbaler na svijetu, Karim Benzema, propušta Svjetsko prvenstvo koje počinje danas i igra se u Kataru.

Razlog njegovog izostanka sa Svjetskog prvenstva je povreda, te će Francuska biti veoma oslabljena na Mundijalu.

On se povrijedio na treningu koji je sinoć održan, a ubrzo nakon svih odrađenih pregleda bilo je jasno da od nastupa na Svjetskom prvenstvu nema ništa.

Benzema se na okupljanu reprezentacije pojavio povrijeđen i danima je radio individualno, te se upravo sinoć pridružio saigračima.

Usred treninga zadesila ga je nevolja sa kvadricepsom, te je morao napustiti trening, a upućen je na dodatne preglede.

Oni su nažalost potvrdili da se radi o težoj povredi, te je Benzema tako zadao veliki udarac svom selektoru i saigračima u reprezentaciji.

Oglasi

Benzema je propustio i Svjetsko prvenstvo koje se igralo u Rusiji, a razlog nije bila povreda, nego neke druge stvari.

Očekivalo se da će Deschamps pozvati zamjenu za Benzemu, a govorilo se o Ben Yedderu kao igraču koji će dobiti poziv.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, to neće biti slučaj, a to je potvrdio i selektor Francuske. Na pitanje novinara da li će pozvati zamjenu za Benzemu, Deschamps je kratko i jasno rekao "Ne".

Tako je jasno da će Benzema ostati uz ekipu na Svjetskom prvenstvu, ali neće imati priliku da nastupi i tako im pomogne na terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi