Prvi čovjek Saveza Italije: Ko želi kraj sezone, taj ne voli fudbal ni Italijane

Nada se da se igrači vraćaju 4. maja treninzima

Prvi čovjek Saveza Italije: Ko želi kraj sezone, taj ne voli fudbal ni Italijane

Prvi čovjek Fudbalskog saveza Italije Gabriele Gravina jedna je od osoba koje su najoptimističnije kada je u pitanju povratak fudbala na Apeninima.

Gravina je i u najtežim trenucima koronavirusa bio optimista po pitanju nastavka Serije A, a sada kada je konačno situacija počela da se smiruje počeo je da priča i o mogućim datumima.

Jučer je italijanski ministar sporta Vincenzo Spadafore napisao status na Facebooku u kojem je izrazio nadu kako će 4. maj ostati datum kada će se fudbaleri vratiti treninzima, a njegove nade dijeli i Gravina.

"Dijelim nade ministra Spadafore da ćemo se vratiti na stadione 4. maja uz preduzimanje striktnoih mjera opreza. Za našu zemlju ovo je veoma složen ekonomski trenutak, a fudbal je jedna od najsnažnijih industrija. Uz osjećaj odgovornosti, svjesni mogućnosti i zdravorazumski pronaći ćemo pravi način", poručuje predsjednik Saveza.

Postoje i oni koji smatraju kako fudbal više ne bi trebalo igrati ove sezone u Italiji, odnosno da bi sezonu trebalo poništiti. Gravina za njih ima jasnu poruku.

"Oni koji pozivaju na prekid sezone, oni ne vole ni fudbal ni Italijane. Nećemo se odreći nade da će se fudbal vratiti. Ja ću se pobrinuti za to da se borimo do kraja. Napravili smo striktan, ali prilagodljiv zdravstveni protokol i predstavićemo ga ministrima zdravlja i sporta. Biće nam potrebne tri sedmice, uz sve mjere opreza i bezbijednosti, kako bismo počeli da igramo krajem maja. Te tri sedmice su period tokom koga ćemu sa sigurnošću utvrditi da su svi koji će igrati i učestvovati na mečevima zdravi i negativni na koronavirus. Ako svi budu negativni, onda nema problema po pitanju širenja virusa".

O Kupu Italije kaže sljedeće:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Što se tiče nastavka takmičenja u Kupu, još o tome nismo razgovarali. Mjere koje donosimo odnose se na Seriju A. Nadam se da će svi moći da igraju na svojim stadionima, ali ako to ne bude moguće, naći ćemo alternativna rješenja", završava on.

Podsjetimo, Seria A je prekinuta prije nešto više od mjesec dana. Juventus je u tom trenutku bio lider sa bodom više od Lazija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi