Di Francesco: Džeki je potreban gol više nego ostalima

Trener Rome o golgeterskim mukama svoje ekipe

Di Francesco: Džeki je potreban gol više nego ostalima

Roma će u nedjelju navečer u okviru 24. kola Serije A dočekati posljednjeplasirani Benevento. Rimljani su apsolutni favoriti, a ovaj susret bi im mogao poslužiti da konačno probiju golgetersku blokadu.

Vučica se već neko vrijeme muči u samoj završnici, a golgeterska kriza nije zaobišla ni našeg Edina Džeku. Upravo o problemima svoje ekipe govorio je i trener Rome Eusebio Di Francesco.

"Roma je uvijek ofanzivno orijentisana, ali nam je potrebno da se fokusiramo i pronađemo pravi balans. U posljednje vrijeme sam primijetio napredak, i na treninzima i na utakmicama", istakao je Di Francesco, pa nastavio:

"Statistike su jasne, stvaramo više šansi od bilo koje druge ekipe u Seriji A ove sezone. Gajimo takav stil igre, to je naš identitet i mi znamo šta moramo raditi... Moramo vratiti odlučnost i borbenost koja nam je nedostajala u zadnje vrijeme. Znam da je jedini način da se 'probijemo kroz zid' taj da počeno postizati golove."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pogledajte samo Cengiza Undera. Nakon gola protiv Verone on je nastavio konstantno postizati golove i na treningu, a to ranije nije bio slučaj. I ja sam bio igrač, tako da shvatam koliko je momcima važno da prekinu gogletersku sušu. Više nego ostalima, Edinu Džeki je sada potreban gol", poručio je trener Rome, pa dodao:

"Sve što ja mogu uraditi jeste dovesti ih u najbolju moguću poziciju za postizanje gola i pobrinuti se da imamo priliku za više šuteva prema golu. Džeko je u odličnoj formi fizički, naporno trenira i uvjeren sam da će uskoro postići gol, jer nama su zaista potrebni njegovi golovi."

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi