Di Francesco: Džekino isključenje? Najružniji dio užasnog poraza
(Foto: EPA) Romu u nedjelju očekuje novi test - derbi sa Milanom u okviru 22. kola Serije A

Trener Rome priželjkuje izlazak iz krize

Di Francesco: Džekino isključenje? Najružniji dio užasnog poraza

Roma se još oporavlja od bruke u Firenci. Vučica je doživjela debakl (7:1) u Kupu Italije protiv Fiorentine, a strasti se u Rimu još nisu smirile.

Pred Romom je sada duel sa Milanom u Seriji A, a u najavi istog trener Eusebio Di Francesco je govorio o teškom periodu kroz koji prolazi njegova ekipa.

"Moramo pružiti izvedbu na najvišem mogućem nivou, moramo biti na vrhunskom nivou, prije svega, psihološki... Milan je bio u teškoj situaciji prije par sedmica, bio je gotovo u istoj situaciji kao mi, ali je odigrao dvije dobre utakmice, protiv Napolija u Seriji A i u Kupu Italije. Mišljenja se mijenjaju jako brzo", poručio je Di Francesco.

Edin Džeko je u duelu sa Fiorentinom ubrzo nakon ulaska sa klupe dobio crveni karton zbog verbalnog napada na glavnog arbitra. Ipak, suspenzija koju je dobio zbog isključenja ne odnosi se na prvenstvene utakmice.

"To je bio najružniji dio užasnog poraza. Edin se odmah izvinio svojim saigračima, imao je pogrešan stav i ostavio nas je sa desetoricom u već teškoj situaciji... Jedan je od naših najplaćenijih igrača, to se više ne bi smjelo ponoviti. Tako je poraz bio još gori, ali smo trebali pokazati više inteligencije i ne primiti toliko golova u finišu", osvrnuo se Di Francesco na susret protiv Fiorentine i isključenje Edina Džeke.

"Još uvijek nam nedostaje kontinuiteta i sposobnosti da izdržimo pritisak. Razumijem ja i depresiju, ali u životu, fudbali i svakom drugom poslu je ključ ne izbjegavati prepreke, nego biti sposoban prebroditi iste i situaciju okrenuti u svoju korist", nastavio je Di Franceso.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pomalo se osjećam kao otac koji ovaj put svojoj djeci nije dao pravi savjet, ali u drugim situacijama znam da sam to učinio. Moramo ponovo pronaći zajedništvo i ne dopustiti da nas ovaj trenutak 'rastrga'... Znam da je trenutno oko Rome pesimistična atmosfera. Moramo razgovarati o fudbalu 24 sata dnevno, moramo naše dane popuniti nečim, sve to razumijem. Vi me stalno pitate da li ću podnijeti ostavku, ali trebali biste popričati sa igračima i vidjeti da li smo ujedinjeni ili ne. Sve ostalo je šuplja priča", poručio je trener Rome.

Podsjetimo, Roma u nedjelju navečer (20:30) na Olimpicu igra meč 22. kola Serije A protiv Milana.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi